Unionistul George Simion a primit interdicție de a intra în Moldova

1010396_836131656437675_3282641747195249857_n
Foto: George Simion PC: Facebook/George Simion

Unul din liderii Acțiunea 2012 , George Simion, a primit astăzi dimineața interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

„Îmi cer scuze de la toți prietenii cu care trebuia să mă întâlnesc azi în Chișinău, sunt în vama Albița și polițiștii de frontieră ai Republicii Moldova tocmai m-au anunțat că am interdicție de a intra în acest stat”, a scris el acum câteva minute pe contul său de Facebook.

 

Mesajul acestuia pe Facebook PC: facebook/ George Simion

Update: „Am plecat din Bucureşti la Chişinău pentru a mă ocupa de organizarea unui eveniment planificat în luna ianuarie, care presupunea aducerea împreună a 30 de jurnalişti din Republica Moldova cu 30 de jurnalişti din România. Nici prin cap nu-mi trecea că nu voi putea ajunge la destinaţie. Ceea ce prevedeam de multă vreme, s-a adeverit: puterea de la Chişinău urăşte tot ce-i românesc şi gândul unei viitoare Uniri, benefice pentru populaţia de acolo, îi înspăimântă”, a scris acesta la scurt timp după interdicție pe blogul său de pe Adevărul.ro.

 

Foaia pe care a primit-o la frontieră PC: adevărul.ro
Foaia pe care a primit-o la frontieră PC: adevărul.ro

Activistul nu era la curent că are interdicție, de acest fapt a aflat de la polițistul de frontieră. „Poliţistul dă prin staţie, să mai verifice o dată şi apoi îmi spune că acei colegi ai lui spun că ar trebui să fiu la curent cu motivul. Şi-mi mai comunică că această interdicţie este în vigoare pe calculatoarele lor până pe 20 decembrie 2014. Adică încă 4 zile”.

„Mi se înmânează o hârtie pe care scrie: Interzis intrarea în Republica Moldova pentru următoarele motive: şi este bifat punctul (H) este semnalat inadmisibil în sistemele infornaţionale automatizate naţionale; Comentarii: Retur. Vameşii se dau de ceasul morţii să găsească o maşină care să mă treacă înapoi „la România”. Unul dintre ei mă întreabă dacă fumez, spun că NU, el îşi deschide o ţigară şi-mi spune: „Ci, crezi că-i vina noastră? Aşa am primit ordinul, dacă te-ai pus rău cu ăia de sus” şi-mi face un semn discret…”, mai adaugă dânsul.

El a criticat înainte şi după alegerile din 30 noiembrie din Republica Moldova, personal şi în numele organizaţiei pe care o reprezintă, politicienii de la Chişinău. Ultima oară George a trecut Prutul pe 30 octombrie, pentru a participa la înmormântarea jurnalistului şi marelui român Constantin Tănase.

Reamintim că, George Simion este unul din liderii activi ai unionismului și a participat la nenumărate acțiuni pe ambele maluri ale Prutului, cerând unirea Basarabiei cu România. Este unul din membrii organizațiilor Acțiunii 2012 și Basarabia Pământ Românesc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente