Alianța Studenților din Moldova a devenit candidat membru al Uniunii Europene a Studenților

aliantacollage
Foto: Alianța Studenților din Moldova acceptată în calitate de candidat membru la Uniunea Europeană a Studenților

În perioada 1 – 5 decembrie, la Baku, Azerbaijan, a avut loc cea de-a 67-a ședință a Consiliului Uniunii Europene a Studenților. În cadrul evenimentului, au participat reprezentanții celor 47 de organizații membre din 39 de țări europene.

Reuniunile consiliului se organizează de două ori pe an și reprezintă cel mai important organ de conducere al organizației, unde delegații au posibilitatea de a ajusta politicile de tineret, dar și planul de lucru al Uniunii Europene a Studenților. Totodată, în cadrul acestor ședințe bianuale, sunt acceptați și noii membri ai organizației.

 

Igor Ciurea, persoană din boardul de conducere al Alianței Studenților din Moldova răspunzând prin Skype la întrebările ESU PC: ASM
Igor Ciurea, persoană din boardul de conducere al Alianței Studenților din Moldova răspunzând prin Skype la întrebările ESU PC: ASM

În acest an, Alianța Studenților din Moldova a depus cererea de aderare la această structură internațională. Cererea a fost examinată cu succes în cadrul ședinței din Baku, Alianța Studenților din Moldova fiind acceptată în calitate de membru candidat.

Menționăm că, Uniunea Europeană a Studenților este una dintre cele mai puternice organizații umbrelă la nivel european, care apără interesele studenților. Misiunea acestei structuri internaționale este de a reprezenta și consolida dreptul la educație calitativă și democrație a studenților din Europa.

 

Nicolai Loghin, Președintele Asociației Studenților
Nicolai Loghin, Președintele Asociației Studenților

Nicolai Loghin, președintele Asociației Studenților din Moldova, comentează această reușită pentru #diez:

„Apropierea de Uniunea Europeană a Studenților reprezintă o continuare firească a eforturilor Alianței Studenților din Moldova de a alinia standardele educaționale interne la cele europene, prin prisma participării studenților în procesul de luare a deciziilor și elaborarea politicilor educaționale.

Suntem convinși că obținerea statutului de organizație candidat al ESU va contribui considerabil la intensificarea eforturilor de implicare și mobilizare a studenților din Moldova pentru ca, împreună cu cele 10 organizații membre, să reușim să dezvoltăm un alt trend de dezvoltare pentru învățământul superior din țară. Doar fiind parte a celei mai puternice structuri studențești la nivel european, vom reuși să racordăm realitățile noastre la practicile europene de succes, să consolidăm structurile asociative studențești și să mobilizăm întreaga comunitate studențească să se implice în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

În această ordine de idei, vrem să le mulțumim tuturor celor care ne-au acordat un vot de încredere, în special colegilor și prietenilor noștri din Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, care ne-au susținut permanent în procesul de apropiere de structura umbrelă europeană.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente