Simte-te bine cu tine prin 10 indicaţii marca #diez

main
Foto: Simte-te bine cu tine PC: weheartit.com

Când încrederea în tine nu vine de la sine, #diez îţi resuscitează simţurile şi îţi pune la dispoziţie idei menite să genereze schimbări în atitudinea şi lookul tău, pentru a păşi în noul an mai sigură pe tine şi mândră de ceea ce reprezinţi.

„Simte-te bine cu tine” are drept scop reabilitarea unei viziuni pozitive asupra vieţii, asupra propriei persoane, prin oferirea de sfaturi, idei şi exemple motivante. Ne propunem ca, prin articolele adiacente acestei intenţii indispensabile tinerilor, să determinăm o metamorfozare palpabilă în percepţia personală despre felul de a fi a cititorului şi unicitatea acestuia.

Pentru a te simţi bine cu tine se cere a fi reglementate aspecte pe care noi le considerăm delicate când vine vorba de practicitatea lor, dar extrem de necesare revizuirii fiecărei personalităţi:

# Scapă de complexe. Acceptă-te aşa cum eşti şi învaţă cum să-ţi transformi defectele în atuuri. Dacă e cazul, lucrează la acele imperfecţiuni pentru o împlinire sufletească garantată.

 

Scapă de complexe PC: weheartit.com
Scapă de complexe PC: weheartit.com

# Ia o atitudine pozitivă. Gândirea optimistă aduce cu sine satisfacţii. Doar atunci când vei privi lucrurile cu seninătate, viaţa ţi se va părea mai dulce, iar oamenii din jur mai frumoşi, mai buni, mai iubitori. Fii soarele care emană raze calde şi vei nota cum cercul tău de apropiaţi, la rândul lor, te vor trata cu zâmbete şi gingăşie.

 

Ia o atitudine pozitivă PC: weheartit.com
Ia o atitudine pozitivă PC: weheartit.com

# Fă o listă cu lucrurile care îţi plac la tine. Nu sta în faţa oglinzii concentrându-te numai pe lucrurile pe care le urăşti cel mai tare la tine, ci fă exact invers: încearcă să întocmeşti o listă cu acelea care îţi plac. Spre exemplu, de fiecare dată când îţi aduci aminte de un mic defect, nu îl alimenta, ci găseşte-i imediat un corespondent pozitiv (nişte pori măriţi pot fi întotdeauna „contracaraţi” cu un zâmbet impecabil, iar nişte picioare mai plinuţe, cu un decolteu sexy). Pune toate lucrurile care îţi plac pe o listă şi recapituleaz-o de fiecare dată când simţi că n-ai încredere în corpul tău.

 

Ce îmi place la mine PC: weheartit.com
Ce îmi place la mine PC: weheartit.com

# Recapătă-ţi încrederea. Stima de sine, modul în care tu te vezi şi te consideri, afectează părerea şi tratamentul celorlalţi în raport cu tine. Odată ce ai stabilit valoarea ta (să fie una în corespondenţă cu imaginea reală), lumea te va lua ca atare. Impune respect, demnitate, decenţă.

 

Recapătă-ţi încrederea PC: weheartit.com
Recapătă-ţi încrederea PC: weheartit.com

# Îngrijeşte-te. Începe prin a identifica problemele pe care le ai cu pielea şi părul şi acţionează în consecinţă. Totodată, epilează-te, fă-ţi manichiura şi pedichiura – vei avea o stare de spirit excelentă după asta. Nu uita şi de pensat şi, evident, de o îngrijire a pielii ca la carte.

 

Îngrijeşte-te PC: weheartit.com
Îngrijeşte-te PC: weheartit.com

# Fă o schimbare de look. Nimic nu este mai eficient pentru a te simţi bine în pielea ta, decât o schimbare de look. Pentru că, dincolo de aspectul fizic, o schimbare îţi prinde bine şi pe plan psihic: te redescoperi şi e o sursă de noi planuri pentru persoana ta.

 

O schimbare de look PC: weheartit.com
Diana Curmei – basarabeanca ce învață aproape 200 mii de internauți arta machiajului PC: Instagram/@easyneon

# Consumă vitamine, fie prin intermediul alimentelor sau suplimentelor nutritive adiţionale. Ele îţi dau energie, vitalitate şi poftă de viaţă:
Vitamina E ajută la diminuarea cicatricilor și la tratarea aspectului de piele aspră și uscată. Și podoaba capilara are de câștigat de pe urma consumului de alimente bogate în vitamina E, întrucât aceasta reface textura părului, lăsându-l moale și strălucitor. Ce să consumi: nuci, alune de pădure, spanac.
Vitaminele din complexul B sunt esențiale pentru menținerea sănătății pielii, unghiilor și părului. Lipsa vitaminelor B din organism duce la apariția dermatitei și la căderea părului. De asemenea, unele vitamine au proprietăți antiinflamatoare, contribuind, astfel, la reducerea acneei.
Colagenul are rolul de a menține pielea elastică și netedă. Creșterea producției de colagen are loc atunci, când organismul dispune de o cantitate suficientă de vitamina C. Odată cu îmbunătățirea texturii pielii, va fi redusă și vizibilitatea ridurilor.

 

Vitamine PC: magico.ro
Vitamine PC: magico.ro

# Răsfaţă-te. Nu-ţi impune restricţii, căci existenţa noastră e prea scurtă pentru a o mai limita şi noi. Procură-ţi piesa vestimentară mult dorită, savurează o porţie din mâncarea preferată, aventurează- te într-o escapadă pentru a cunoaşte locuri noi, oameni drăguţi şi, mai ales, pentru a te reculege. Esenţial e însă, să încerci noul: sari cu paraşuta, fă-ţi un tatuaj, donează sânge, fă cadouri hand-made, în funcţie de firea şi starea lăuntrică a fiecăruia.

 

Încearcă ceva nou PC: weheartit.com
Încearcă ceva nou PC: weheartit.com

# Simte-te unică. Eşti individuală, incomparabilă, inimitabilă şi inconfundabilă. Realizează acest fapt şi croieşte-ţi propriul stil, abordare şi cale. Nu trebuie să devenim imitaţii banale, ci veridice personalităţi.

 

Simte-te unică PC: weheartit.com
Simte-te unică PC: weheartit.com

# Ţine cont de Secretele Atracţiei Feminine şi învaţă să flirtezi, să cucereşti şi să rămâi un mister în acelaşi timp. La urma urmei, ne facem frumoase pentru Ei şi merităm protecţia, grija, respectul şi dragostea Lor.

 

Secretele Atracţiei Feminie PC: weheartit.com
Secretele Atracţiei Feminie PC: weheartit.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente