(foto) Capitala și-a inaugurat Bradul de Crăciun

IMG_1207
Foto: A fost inaugurat bradul de Crăciun

Capitala și-a îmbrăcat haine de sărbătoare. În această seară, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost inaugurat principalul pom de Crăciun din ţară.

La inaugurarea oficială a fost prezent și Primarul General Dorin Chirtoacă care a dat startul sărbătorilor de iarnă. Cu această ocazie, Primăria municipiului Chişinău a organizat în centrul Capitalei și un spectacol de sărbătoare, unde au participat vedetele estradei naționale.

Bradul principal al țării are în jur de 20 metri înălțime şi este cu trei metri mai înalt decât cel de anul trecut. Pomul a crescut în curtea unui agent economic din cartierul Poşta Veche al Capitalei timp de 35 de ani. Agentul l-a oferit cadou municipalității. Angajații de la „Lumteh” au avut o zi la dispoziție ca să împodobească bradul cu peste 1200 de globuri şi luminițe şi peste 2 kilometri de ghirlandă.

Totodată, în Chișinău a fost inaugurat și iluminatul decorativ pe străzile Capitalei. În total, 100 de străzi din capitală vor fi iluminate decorativ în perioada 1 decembrie – 14 ianuarie.

IMG_1193

IMG_1197

IMG_1202

IMG_1223

IMG_1227

IMG_1231

IMG_1209

IMG_1216

IMG_1219

IMG_1238

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente