În seara zilei de 14 noiembrie are loc deschiderea celei de-a șasea ediții a Startup Weekend Moldova. Evenimentul va lua sfârșit în seara zilei de 16 noiembrie, la Teatrul Ginta Latină.
Echipa #diez urmărește deschiderea evenimentului și vă va transmite în timp real ideile de Startup
22:35: Echipa #diez încheie aici livetext-ul și deja revenim sâmbătă, 15 noiembrie, cu detalii despre lucrul echipelor.
22:34: Participanții încearcă acum să formeze echipele. Lucrul propriu-zis începe mâine, de la 9 dimineața, însă dacă cineva va vrea să înceapă în această seară, o poate face.
22:21: Ideile finale sunt: Geeko (Vladimir), Great Idea (Diana), Optimus Flight (Dumitru), Hello Career (Victor), Interactive audio guide (Alex Gutsaga), Instantbuy (David), Art Events (Nicolae), Just Organise (Ștefan), Yum (echipa SSC), Smart House (Dumitru).
22:18: Fapt divers – în sala de la Ginta Latină pentru Startup Weekend sunt reprezentate 10 țări.
22:17: Votul s-a terminat, în curând vom ști ideile finaliste de la cea de-a șasea ediție a Startup Weekend Moldova.
21:43: O aplicație care vă va ajuta să creați un pitch pentru evenimentele Startup Weekend.
21:41: Traian: O soluție de a memora toată informația utilă pe care o găsești pe net. Petru: o aplicație pentru toate localurile din Chișinău, de a rezerva locul de acasă.
21:39: Ștefan: O aplicație care să vă organizeze.
21:37: Aplicația InstantBuy: Cumperi în timp ce ajungi la magazin. Adrian: O platformă pentru jocuri.
21:36: TeachMe: Rularea resurselor informative în mediul în care se află.
21:34: Vlad: Un magazin online. Valeriu: Putem comada online în localuri.
21:31: Pavel de la SSC, cu ideea YUM. Eugen: Plan my trip – să primiți cea mai bună ofertă pentru călătoria dvs.
21:30: Riccardo: O platformă pentru totul despre marketing, pentru a ajuta brandurile și supermarketurile.
21:28: Daniel: Un site map, unde se poate de încărcat orice tip de fișiere. Cătălin: O plarformă care ar conecta oamenii care vor să lucreze pentru proiectul tău. Aplicația ar găsi oamenii chiar atunci când ești în troleibuz.
21:26: Diana: O platformă care ar conecta oamenii cu idei, cu oamenii cu bani, dar fără inspirație.
21:24: O aplicație care să ofere un ghid personalizat în fiece țară.
21:22: Damir din Slovenia: O aplicație prin care să comunice persoanele care merg la dentist și stau cu gura deschisă. Veaceslav: O idee bună.
21:20: Chip: O aplicație pentru proiectul Aqua mea, câștigător la Tehnovation Challenge. Vladimir: O platformă care ar ajuta computerul tău să devină un server pentru altcineva.
21:18: Alexandru: O platformă care să ușureze crearea proiectelor. Dumitru: O aplicație care ar calcula unde să te întâlnești cu prietenii din diferite țări și să fie cât mai ieftin.
21:16: Nicolae: O platformă unde toate instituțiile culturale să lucreze cu studenții de la AMTAP.
21:15: Dionis: O platformă care să arate detalii despre afaceri, despre cifre, bugete și decizii financiare. Companii care să aibă KPI-urile publice.
21:14: Vasile: Group Deals, unde persoanele pot cumpăra, cu reduceri, lucrurile, în grup.
21:12: Vadim: Un seviciu de notariat online. Victor: Hello Career – o platformă care să te ajute să-ți creezi cariera online – o aplicație care să-ți creeze un CV cu un design aparte.
21:09: Liviu: O aplicație care sumează regulile și legile în mod video.
21:08: Persoana care sparge gheața este Alex Gutsaga, fondatorul proiectului Hai la Țară: O aplicație care ar ajuta turiștii să găsească ceva în locurile unde călătoresc, de asemenea, ar putea să o facă în mod audio. Este vorba despre un audio ghid, un fel de wikipedia al călătorilor.
21:07: Începe prezentarea idelor.
21:03: Maria-Christina Tsitsopoulos anunță regulile și întreabă cine are deja o idee pe care ar vrea să o prezinte.
20:54: În acest weekend au loc peste 150 de Startup Weekenduri în toată lumea, pe toate continentele. Câștigătorii de la SWM vor participa la Global Startup Battle.
20:50: O aplicație pentru cei din Moldova. Moldovenilor le place să facă liste pentru a sta în rând. Astfel, aplicația ar face aceste liste automat și ar trimite notificări cu X timp înainte ca să-ți vină rândul. Aplicația ar fi utilă lângă ambasade, la admitere sau la perfectarea pașaportului.
20:49: O altă idee trăsnită pentru studenții de la IT s-ar numi: Why not – dacă îți este foame și nu ai bani, te duci la un local, aprinzi aplicația, și acolo îți spune câte linii de cod trebuie să scrii pentru a mânca.
20:46: O idee interesantă din cuvinte ciudate este: O platformă precum este couchsurfing, însă pentru mașini. Spațiu pe care îl oferi altora să-și parcheze mașina sau să și-o lase pe noapte.
20:37: Participanții au propus cuvinte ciudate, s-au împărțit în echipe, iar acum trebuie să propună idei de afaceri potrivit cuvântului pe care l-au ales.
20:25: Participanții fac cunoștință în grupuri a câte 10.
Participanții fac cunoștință între ei PC: captură play.md
20:20: Hashtag-urile oficiale ale evenimentului sunt #smw2014 și #swchisinau
20:19: Puteți viziona evenimentul video live pe play.md
20:05: La SWM2014 este un invitat surpriză, Olga Batîr, care vorbește despre Proiectul Generator, care va avea loc la începtul lunii decembrie și este susținut de MIEPO.
De asemenea, se discută despre participarea Moldovei la expoziția de la Milano.
18:30: Înregistrarea participanților. În acest an sunt foarte multe persoane care participă pentru prima dată, ca și facilitatorul principal al evenimentului, Maria-Christina Tsitsopoulos, pentru care este primul eveniment de care are grijă.