Sondaj IMAS: Dacă duminică ar fi alegeri, doar cinci partide ar intra în Parlament

partide2
Foto: Partide ce ar putea accede în Parlament dacă duminică ar fi alegeri

60 la sută dintre alegători au luat deja decizia cu cine vor vota la scrutinul din 30 noiembrie. 9 la sută din alegători au spus că este posibil să decidă chiar în ziua votării. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, în Parlament ar accede 5 partide.

Pentru PCRM ar vota 21,2% din alegători, pentru PLDM – 17,8%, iar pentru PDM – 12,9%. Partidul Politic Patria ar acumula 9,6% din sufragii, iar PL –  7,3%. Rata indecişilor este 10,8%, iar cei care nu au dorit sau nu au ştiut să ofere un răspuns alcătuiesc 11,3%. Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de către Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS, la comanda Agenţiei de presă IPN.

Directorul IMAS, Doru Petruţi, a declarat joi, 13 noiembrie, la o conferinţă de presă, că la acest sondaj au participat doar persoane care s-au declarat că sunt interesate de alegeri şi că vor participa la ele. Faptul că 60% dintre alegători au decis cu cine vor vota, înseamnă că 40% îşi amână această decizie pentru următoarele două săptămâni, ceea ce constituie o situaţie devolutivă şi arată că schimbări încă mai pot avea loc.

Cei mai mulţi respondenţi consideră că PDM este partidul cel mai activ în această campanie electorală. Totodată, campania PLDM este văzută ca fiind cea mai atractivă. La fel, sondajul arată că oamenii obişnuiesc să urmărească dezbaterile politice, interes major pentru ele au arătat 51% din respondenţi.

Sondajul „Perspectiva votanţilor activi din Republica Moldova în pragul alegerilor parlamentare II” a fost realizat în perioada 1 – 10 noiembrie 2014. Marja de eroare este de plus-minus 3,1%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente