(foto) Top 10 destinații turistice pentru 2015

Foto: PC: colaj #diez

Dacă deja îți planifici vacanța pentru anul următor, îți propunem câteva destinații turistice pe care nu trebuie să le ratezi în 2015.

 

# Washington DC, SUA

PC: de.wikipedia.org
PC: de.wikipedia.org

Capitala Statelor Unite se remarcă printr-o varietate de muzee și monumente istorice. În topul acestora este Muzeul de Artă Asiatică a Institutului Smithsonian. Pentru că în 2015 se împlinesc 150 de ani de la asasinarea lui Abraham Lincoln, în muzeu vor fi expuse numeroase obiecte ce i-au aparținut, printre care și renumita sa pălărie. De asemenea, va fi etalat în public pistolul din care a fost asasinat cel de-al 16-lea președinte al SUA.

 

# El Chalten, Argentina

PC: alternativa-verde.com
PC: alternativa-verde.com

Acest orășel, situat la poalele munților Fitz Roy (3405m) și Cerro Torre (3102m), este remarcabil prin faptul că ocupă 726,927 hectare din Patrimoniul Mondial de ghețari, lacuri, păduri și cascade în cadrul Parcului Național Los Glaciares. Din acest motiv, El Chalten a devenit în scurt timp cea mai populară destinație a Argentinei pentru excursiile în aer liber. Anul următor, orășelul va celebra cea de-a 30-a aniversare.

 

# Milano, Italia

PC: novostimira.net
PC: novostimira.net

În anul care vine, cel de-al doilea oraș italian ca mărime va întruni turiști din toate colțurile lumii. Se vor aduna cu toții la Expo 2015 – cel mai vechi târg mondial, care se organizează încă de la mijlocul secolului XIX în diferite orașe ale lumii. Expoziția se va desfăsura începând cu luna mai și se va sfârși tocmai în octombie. Teritoriul (1.1 m) pe care va avea loc târgul va căpăta aspectul unui oraș roman clasic. Vizitatorii se vor putea delecta cu bucate alese, muzică bună și vin select.

 

# Zermatt, Elveția

PC: wikipedia.org
PC: wikipedia.org

În 2015, acest mini-regat al stațiunilor de odihnă celebrează 150 de ani de când masivul Matterhorn (4,478 m) a fost escaladat pentru prima oară. ”Piramida perfectă”, așa cum a fost denumit acest munte, a fost cucerită în 1865 de către Edward Whymper și echipa sa. Cu această ocazie se vor desfășura un șir de activități culturale, printre care inaugurarea unui teatru în aer liber și redeschiderea cabanei  Hörnli Hut.

 

# Valletta, Malta

PC: gde-fon.com
PC: gde-fon.com

Orașul Valletta a trecut, ultimii ani, printr-un șir de modificări arhitecturale. Porțile Orașului reprezintă o inovație realizată de fondatorul stilului high-tech, Renzo Piano. De asemenea, veți putea admira clădirea Parlamentului, denumită Palatul Marilor Maeștri și o sală de spectacole în aer liber, ambele fiind creațiile aceluiași arhitect. Peisajele orașului contrastează între vechi și nou, ceea ce îi conferă un farmec aparte.

 

# Plovdiv, Bulgaria

PC: travel-bulgaria.eu
PC: travel-bulgaria.eu

Plovdiv este unul dintre cele mai frumoase orașe vechi ale Europei. Acesta se remarcă prin peisajul paradiziac oferit de Munții Rodopi, comorile istorice și o viață de noapte febrilă. Există o multitudine de motive pentru a explora acest oraș, mai ales că ultimele decenii au lustruit aspectul acestuia. Clădirile de patrimoniu care au prins praf de-a lungul timpului au fost restaurate și transformate în locuri pentru deliciul ochilor, dar și al spiritului.

 

# Salisbury, Anglia

PC: ds-lands.com
PC: ds-lands.com

Prea mult timp călătorii au considerat Salisbury o scurtă oprire în drum spre Stonehenge. 2015 se preconizează a fi anul în care turiștii vor zăbovi în acest oraș al chintesenței engleze, deoarece Salisbury va celebra cea de-a 800-a aniversare a uneia dintre cele mai mari comori ale sale – Manga Charta (în traducere: Marea Cartă a Libertăților).

 

# Viena, Austria

PC: hqwallbase.com
PC: hqwallbase.com

Dacă îți dorești o vacanță fără compromisuri, Viena este destinația perfectă. În acest oraș poți merge de la operă direct la un club de noapte, să te delectezi cu niște cârnăciori vienezi și să trăiești o adevărată poveste a secolului XXI. Plus la toate, în anul ce vine, capitala Austriei va găzdui concursul Eurovision.

# Chennai, India

PC: grandtravelplans.com
PC: grandtravelplans.com

De-a lungul anilor, orașul Chennai a fost considerat doar un punct de trecere spre alte orașe. Însă odată cu inaugurarea sistemului de metrou Chennai Metro Rail, a devenit mult mai plăcut de a  explora capitala de sud a Indiei. Temple în formă piramidală, muzee fascinante, fortificații și biserici din perioada dominației britanice și renumitul Bolywood – la toate veți avea acces datorită noului sistem de metrou.

 

# Toronto, Canada

PC: wikipedia.org
PC: wikipedia.org

Acest megapolis multicultural promite a fi extrem de vibrant în 2015. Se estimează ca Jocurile Panamericane să adune în Toronto circa 250.000 de vizitatori. Cu această ocazie, au fost realizate numeroase proiecte de lucrări publice, printre care sistemul de transport feroviar Union Pearson Express. Trenurile vor transporta pasagerii din aeroport până în centrul orașului în doar 25 de minute.

Marta Odainic

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente