În Moldova, va apărea primul hub tehnologic performant pentru instruirea tinerilor

tech-hub
Foto: Imagine-simbol. PC: ninjamarketing.it

Mâine, 24 septembrie, va avea loc semnarea Memorandului de Înțelegere, care va stabili o alianță între Guvern, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Microsoft și International Business Machines Corporation (IBM), pentru a crea primul Centru de Excelență în domeniul Tehnologiilor Informaționale (CETI) din Republica Moldova.

Centrul va constitui o platformă educațională interuniversitară, oferind acces la oportunitățile de studiu, dezvoltare și cercetare tuturor instituțiilor de învățămînt implicate în procesul de pregătire a specialiștilor TIC.

CETI va pune la dispoziție laboratoare și săli dotate cu echipamente de ultimă generație, programe educaționale performante și practice, tehnologii de ultimă oră (precum Dezvoltarea softurilor bazată pe modele, modele de business mobile, new cloud, securitate cibernetică, Big Data & Analytics) și un mediu de studiu tehnologic avansat.

Anual, CETI va instrui circa 1000 de tineri. USAID va aloca pentru crearea CETI aproximativ $2 milioane, timp de trei ani. Centrul va fi creat în cadrul Universității Tehnice a Moldovei și va avea o suprafață totală de circa 3400 mp.

pastedImage

Centrul vine să sporească capacitatea și oferta educațională a instituțiilor de învățămînt și să reducă decalajul de aptitudini existent. Contribuția esențială a Centrului la îmbunătățirea procesului de pregătire a specialiștilor în domeniul TIC va fi marcată prin combinarea celor mai bune practici educaționale, celor mai recente tehnologii și transferului de cunoștințe și experiență. Studenții, profesioniștii IT și alți actori interesați vor beneficia de posibilitatea dezvoltării abilităților și competențelor practice, ajustate la cerințele curente ale industriei și tendințelor internaționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente