(video) Filmele anilor ’50 pot fi vizionate în acest sfârșit de săptămână

IMG_6146
Foto: Noaptea filmelor sub stele PC: #diez

Nopțile filmelor sub stele continuă și chișinăuienii au prilejul să savureze serile tomnatice ale acestui sfârșit de săptămână, pătrunse de atmosfera anilor ’50. Începând cu azi, 18 septembrie, alte trei filme vor fi prezentate pe marele ecran.

Filmele sunt prezentate în curtea Muzeului Național de Arheologie și Istorie al Moldovei, situat pe strada 31 August 1989 nr.121 A, la ora 19:00, cu prețul de intrare – 15 lei, banii fiind colectați pentru a fi transmiși la un azil de bătrâni.

Joi, 18 septembrie, va fi rulat filmul „Breakfast at Tiffany’s” (1961), în regia lui Blake Edwards, cu durata de 115 minute. Este o comedie în care joacă renumita actriță Audrey Hepburn. Ea interpretează rolul unei tinere naive și excentrice, care este în căutarea unui soț bogat.

 

 

Vineri, 19 septembrie, vom viziona „It’s a wonderful life” (1946), în regia lui Frank Capra, cu durata de 130 minute, bazată pe scrierea „The Greatest Gift” a lui  Philip Van Doren Stern. Istoria relatează viața lui George Bailey, care, în ajun de Crăciun, a decis să se sinucidă, fiind distrus de mulțimea problemelor care l-au năvălit. Își dorea întotdeauna să părăsească micul oraș din care provine, pentru a vedea lumea, însă circumstanțele îl țineau în loc. Și iată că George se pregătește să sară de pe pod…

 

 

Sâmbătă, 20 septembrie, privim „Some like it Hot” (1959), în regia lui Billy Wilder, cu durata de 120 minute. Aceasta este o comedie muzicală, cu participarea divei Marilyn Monroe. Acțiunea are loc în orașul american Chicago, în perioada prohibiției în SUA. Pelicula prezintă o istorie captivantă cu muzicanți, gangsteri și femei frumoase.

 

 

Pentru a vă molipsi de atmosfera filmelor sub cerul liber, vă oferim ocazia să descoperiți cum s-a desfășurat prima zi a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente