(foto, video) În curând, Scuarul Cehov va avea parte de o viață nouă

collage
Foto: Lansarea campaniei „O viață nouă pentru Scuarul „Cehov”

Duminică, 14 septembrie, începând cu orele 17:00, chișinăuienii erau invitați la evenimentul de lansarea a campaniei de colectare a fondurilor pentru reamenajarea scuarului Teatrului „Cehov.”

În cadrul acestei seri, toți cei veniți au avut ocazia să cunoască grupul, care își propune inițiativa de a reamenaja scuarul renumitului teatru, apelând la comunitatea locală și îndemnând alți tineri să facă același lucru.

 

Victor Chironda
Victor Chironda

Victor Chironda, tânărul care a venit inițial cu ideea, a împărtășit cu echipa #diez că ideile sale de amenajare a scuarului urmează cât de cât a fi implementate peste o lună. „Astăzi am avut un eveniment mai mic, unde am adunat în cutiuța noastră de donații câte ceva. De mâine, începe campania online de donații – O viață nouă pentru Scuarul „Cehov” – care este un pas serios în planul nostru. În afară de noi, mai este și grupul „Iarba urbană”, care contribuie enorm la promovarea acestui loc frumos. Ne dorim enorm ca în permanență să fie organizate careva evenimente, mișcări în acest spațiu. Iată de ce, ne ținem de această idee, și încercăm să organizăm petreceri, apoi Tania Cerga, cea care astăzi ne-a dedicat câteva piese, de asemenea va avea un eveniment de lansare la… ceva secret.”

 

Andy Oncea
Andy Oncea

Andy Oncea, cel care, împreună cu Tania Cerga, a dăruit din timpul său și muzica sa vizitatorilor la eveniment, a împărtășit cu #diez care este motivul susținerii acestei cauze nobile. „Când fusesem la Paris, am reușit să savurez din priveliștea Turnului Eiffel, stând chiar în fața lui într-o zonă cu iarbă verde, extrem de frumos amenajată, liniștită, – locul perfect, unde lumea se adună în grupușoare de 5 – 6 persoane și socializează. Îmi doresc să avem un locșor asemănător, unde lumea poate veni după serviciu, sau în timpul unei vacanțe, să se relaxeze și să cunoască oameni noi. Cine știe, poate de la o socializare de acest nivel, vom ajunge la ceva grandios și lumea va deveni mai bună.”

 

Tania Cerga și Andy Oncea
Tania Cerga și Andy Oncea

Victor Chironda încurajează cititorii #diez să viziteze cât mai des spațiul din fața Teatrului „Cehov”, întrucât ei astfel vor înțelege dacă pot contribui în oricare mod la amenajarea scuarului. „Vom avea nevoie și de voluntari la capitolul promovare. Vom imprima flyere și alte chestiuțe, pe care le vom distribui prin zonă. De asemenea, vom organiza și alte evenimente interesante, așa că cine poate să ne ofere o mână de ajutor, poate să ne contacteze pe pagina noastră de Facebook.”

 

IMG_4729

IMG_4730

IMG_4733

IMG_4734

IMG_4735

IMG_4736

IMG_4737

IMG_4738

IMG_4739

IMG_4740

IMG_4741

IMG_4742

IMG_4743

IMG_4747

IMG_4748

IMG_4750

IMG_4751

IMG_4752

IMG_4753

IMG_4761

IMG_4768

IMG_4770

IMG_4776

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente