Mihai Ghimpu a fost reales în calitate de președinte al PL

Mihai-Ghimpu
Foto: PC: elldor.info

Mihai Ghimpu a fost reales în funcția de președinte al Partidului Liberal. În favoarea acestuia s-au pronunțat marea majoritate a delegaților prezenți la cel de-al 4-lea congres al formațiunii.

Mihai Ghimpu conduce partidul încă din 2005, informează UNIMEDIA.

Printre propuneri din partea sălii au fost și Dorin Chirtoacă, Corina Fusu și Valeriu Munteanu. Corina Fusu s-a declarat onorată pentru nominalizare, aceasta nu și-a exprimat disponibilitatea și și-a retras candidatura. Același lucru l-a făcut și Valeriu Munteanu care a declarat că „are o casă de copii acasă și nu dorește să răpească din timp”.

Dorin Chirtoacă a mulțumit pentru propunere. „Moldova cu AIE și Partidul Liberal cu Mihai Ghimpu. Dar cu Capitala ce facem? Între președinte de partid și capitală aleg Capitala”. Singurul care a acceptat candidatura a fost Mihai Ghimpu.

Candidatura lui Mihai Ghimpu a fost aprobată cu majoritatea delegaților. (1689 pro și 14 contra).

La congres au participat mai mulți oaspeți din cadrul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, printre care și liderul acestuia Graham Watson. De asemenea la congres au fost și reprezentanți ai PNL din România, iar președintele Consiliului Județean Iași a citit mesajul președintelui PNL, Klaus Iohhanis, candidat la Președinția României.

La congres au fost anunțați 1874 de delegați. Liberalii au ales și noul statut al formațiunii, dar și adoptarea unui nou program politic. De asemenea au fost aleși prim-vicepreședintele și vicepreședintele Partidului Liberal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente