Burse de studii pentru dezvoltare postuniversitară în Germania

tom-weyl-freiburg-5
Foto: PC: uq.edu.au

Serviciul German de Schimb Academic (German Academic Exchange Service) lansează „Programul de burse pentru dezvoltare postuniversitară DAAD” pentru perioada 2015-2016, program finanţat de către Ministerul Federal pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică din Germania.

Programul oferă absolvenților cu diverse specialități, din țările aflate în dezvoltare şi recent industrializate, şansa de a face studii de masterat sau postuniversitare la una din universitățile de stat din Germania.

Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe: să aibă o diplomă de licenţă, studiile de licenţă să fie absolvite cu cel mult şase ani în urmă, cel puţin doi ani de experienţă profesională relevantă, competenţe lingvistice, precum şi să îşi asume responsabilitatea socială de a iniţia şi susţine procesele de dezvoltare în mediul lor personal şi profesional după finisarea programului de bursă.

Informaţii despre lista universităţilor care fac parte din program, deadline-uri, criterii de eligibilitate şi condiţii de aplicare, puteţi găsi AICI.

De asemenea, oricare alte întrebări referitoare la programul menţionat, pot fi discutate cu dna Sophia Bellman, lector în cadrul Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” (e-mail: [email protected], [email protected], tel. 022 24 07 49).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente