Top 10 cărți despre Moldova care se vând cel mai bine pe Amazon

collage
Foto: Colaj #diez.

Pe Amazon.com este lista de bestsellere după numărul de vânzări, care se actualizează la fiecare oră. Mai jos găsiți lista cu cele mai populare cărți despre Moldova în limba engleză, care au interesat cititorii din toată lumea.

Mai multe titluri găsiți aici.

514C7+5Eg6L#1. Reviving Greater Russia: The Future of Russia’s Borders and Belarus, Georgia, Kazakhastan, Moldova

De Herman, Jr. Pirchner
$23.50

Autorul a realizat o analiză a forțelor neo-imperialiste ruse și a șanselor de relansare a Rusiei mari în Bielorus, Georgia, Kazakhstan, Moldova și Ucraina. William Schneider Jr., fostul Subsecretar de Stat al SUA, a menționat că este o carte necesară pentru oricine dorește să înțeleagă politica Rusiei în țările vecine.

 

41rRO0yzTnL#2. Russia, the Near Abroad, and the West: Lessons from the Moldova-Transdniestria Conflict

De William H. Hill
$49.50

„Cartea ar trebui să fie o lectură obligatorie pentru toți optimiștii în legătură cu soluționarea conflictului transnistrean, în special pentru europenii cu planuri ambițioase de soluționare rapidă a situației în afara canalurilor oficiale”, William Schreiber pentru publicația „New Eastern Europe”.

 

a#3. The Ottoman Law of War and Peace

De Viorel Panaite
$31.50

Această carte adresează noțiunea islamică de „război sfânt” și interpretarea sa și aplicarea acesteia de către Imperiul Otoman împotriva Principatelor Române între sec. XV-XVIII.

 

 

 

 

51CDGS8KKGL#4. Carved Memories: Heritage in Stone from the Russian Jewish Pale

De David Goberman și Gershon Hundert
$5.00

5* Folclor evreiesc în piatră de Steven E. Halliwell

„În carte sunt peste o sută de fotografii a pietrelor funerare din orașe evreiești în Ucraina și Moldova, făcute de un fotograf rus în anii 1950-60. […] Multe dintre ele au fost stricate cu scopul de a face scări pentru fabrici sau bazine pentru pești, așa că asta e unica dovadă istorică a existenței lor”.

23#5. Homeland Book of the Bessarabian Germans

De Albert Kern
$36.90

5* Aici este totul de G. Hicks

„Nu mă pot gândi la un singur aspect a istoriei Basarabo-Germane care nu a fost pe larg desfășurat în această carte. Am fost uimit cât de bine acum înțeleg istoria familiei mele după lectura acestei publicații”.

 

 

a#6. Studies in Moldovan

De Donald Leroy Dyer
$31.50

Este o analiză a vorbitorilor de română din Moldova care au fost supuși la multiple influențe culturale și politice de-a lungul secolelor.

 

 

 

 

51uKdyCOZFL#7. Stephen the Great and Balkan Nationalism: Moldova and Eastern European History

De Jonathan Eagles
$79.20

O carte despre Ștefan cel Mare și importanța lui în menținerea independenței Moldovei în timpul atacurilor otomane, în promovarea creștinismului și în consolidarea identității balcanice. E o sursă importantă pentru toți cei interesați în istoria medievală, a regiunii Balcanice și a Imperiului Otoman.

 

 

dfdf#8. The Lesser of Two Evils: Eastern European Jewry Under Soviet Rule 1939-1941

De Dr. Dov Levin
$25.78

5* O revizuire profundă a unui capitol din istoria evreilor de S. Appell

„Simplu spus, cartea este o analiză detaliată și academică a unei perioade tragice în istoria evreilor și a lumii, scrisă de un expert recunoscut în perioada la care acesta se referă. […] Faptul că un academician se focusează pe un anume grup de oameni nu neagă suferința îndurată simultan de ceilalți”.

 

51JKaHw4FdL#9. The Moldovans: Romania, Russia, and the Politics of Culture

De Charles King
$23.51

5* Excepțională și detaliată de D. A. Martin

„Este o lucrare strălucită până la, în timpul și în tranziție spre independența de la URSS realizată de un academician excelent. În timp ce abundă în note și bibliografii academice, ea e accesibilă și celor care nu sunt specialiști în domeniu, care doresc să înțeleagă mai multe despre această țară extrem de interesantă”.

 

a#10. Evul mediu timpuriu în Moldova: Probleme de istoriografie și istorie urbană

De Demir Dragnev
$11.00

Demir Dragnev este un istoric din Republica Moldova, care a fost ales ca membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei. Îi aparțin circa 270 de lucrări științifice, inclusiv 50 de volume – monografii, capitole în tratate, culegeri de documente, manuale, materiale didactice, broșuri.

 

 

Alte cărți din listă care ne-au interesat:

517qxAtQ2AL#11. Playing the Moldovans at Tennis

De Tony Hawks
Kindle: $11.99

5* Amuzant de „slavicstarofsoccer”

„Sunt moldovean și de asta probabil am râs cel mai mult la cartea dată. Am fost uimit de locurile în care a fost Tony și de oamenii pe care i-a întâlnit. Sunt regiuni în care nici eu nu m-aș încumeta să merg, dar trebuie să-i ofer 5* lui Tony, datorită felului în care și-a formulat aventura și a reflectat-o în carte.

La unele momente am râs atât de mult, încât apăreau lacrimi în ochi. […] Aș fi vrut să fiu în Londra, să văd cum un fotbalistul gol din Moldova, care a pierdut rămășagul, cântă imnul nostru național”.

 

Screenshot_1#12. Nation- and Statehood in Moldova: Ideological and political dynamics since the 1980s

De Dareg Zabarah
$54.03

3* Moldova reconsiderată de Lavinia Stan

„Analiza oferă o privire actualizată asupra naționalității și statalității Moldovei, dar interpretările pot fi îngrijorătoare pentru unii specialiști. […] Acest studiu ar putea interesa studenții și academicienii ce lucrează asupra conceptelor de naționalism și statalitate și a temelor legate de Moldova și Rusia”.

 

41SLGJC+pfL#14. The A to Z of Moldova

De Andrei Brezianu și Vlad Spânu
$32.73

5* O referință scrisă bine și de mare utilitate de John Todd Stewart, Ambasadorul SUA în Moldova

„Cartea va fi foarte utilă celor care sunt interesați în Republica Moldova. […] Dacă citești cartea de la început până la sfârșit, observi o anumită repetitivitate. Totuși, această repetiție e utilă dacă vrei să captezi bazele unui subiect aparte. Am fost impresionat de bogăția materialului despre Moldova, pe care le-au găsit autorii. […] Istoria Moldovei și starea curentă e plină de controverse, însă autorii au reușit să creeze o balanță între subiecte. Aș recomanda cu încredere această carte ca o sursă-cheie de informare despre Republica Moldova”.

 

71eTWl8kDtL#41. East-European Football from Communism to Globalization: The Case of Ukraine, Romania and Moldova

De Țîcu Octavian și Bogus Boris
$86.31

Căderea comunismului în Europa de Est și dezmembrarea URSS a deschis noi oportunități de dezvoltare în această parte a lumii. Cartea e o încercare de a analiza prin comparație dezvoltarea fotbalului în contextul transformărilor democratice din regiunea est-europeană, cu referire în special la Moldova, Ucraina și România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente