În această seară se va disputa Supercupa Europei 2014: Real Madrid – Sevilla

Real-Madrid-vs-Sevilla-FC-UEFA-Super-Cup-Cardiff-2014-Wallpaper
Foto: Anunțul meciului Real Madrid vs Sevilla FC din cadrul UEFA Super Cup 2014. PC: wallwidehd.com

Astăzi, 12 august 2014, începând cu ora 21:45, pe stadionul din Cardiff, Țara Galilor, se va juca Supercupa Europei 2014, între Real Madrid CF și Sevilla FC.

Meciul va fi transmis în direct de PrimeTVR 1DigiSport 1, НТВ/НТВ-ПЛЮС Футбол.

Supercupa Europei sau UEFA Super Cup întâlnește câștigătoarele ultimelor ediții de Liga Campionilor și Liga Europei. În acest an echipele sunt Real Madrid și respectiv Sevilla.

Posibilele echipe de start

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrão; Modrić, Kroos; Bale, James, Ronaldo; Benzema.

Sevilla: Beto; Coke, Fazio, Pareja, Alberto Moreno; Carriço, Krychowiak; Reyes, Denis Suárez, Vitolo; Bacca.

La Real Madrid nu va evolua Xabi Alonso (suspendat) și Jesé Rodríguez (accidentat), iar la Sevilla sunt accidentați Sebastián Cristóforo și Kevin Gameiro, în timp ce posibila evoluție a lui Coke și Alejandro Arribas este sub semn de întrebare.

Declarațiile antrenorilor

Carlo Ancelotti, Real Madrid: „Sunt foarte mulțumit de echipă, iar la acest club trebuie să câștigi. E un lucru logic pentru un club mare ca Real Madrid. Cristiano Ronaldo se simte foarte bine, nu are probleme și a făcut tot posibilul pentru a evolua cu intensitate maximă la acest meci. Cred că Toni Kroos va debuta alături de James Rodríguez.”

Cât despre jucătorul care va juca meciul în orașul său natal – Gareth Bale, Ancelotti a relatat: „Gareth a avut un sezon fantastic. Este într-o condiție fizică și mentală perfectă, iar în noul sezon va deveni și mai bun.”

Unai Emery, Sevilla: „Prestând cel mai bun fotbal, am reușit să îi batem pe Real Madrid în luna martie [2 – 1], așa că avem un precedent. Vorbim despre câștigătorii Ligii Campionilor, dar și noi am avut o evoluție superbă în Liga Europei. Echipa a conlucrat pentru a face față jucătorilor superiori și echipelor considerate favorite, precum Benfica.

Madrilenii sunt favoriți, este evident. Sunt în stare să ne facă să ne apărăm, decât să atacăm 90 de minute. În spate nu trebuie să ne permitem să le lăsăm spații, fiindcă ei au viteza lui Cristiano, Benzema și Bale. Când vom avea mingea, va trebui să contraatacăm rapid.”

Întâlnirile din sezonul precedent

Real Madrid 7 – 3 Sevilla (Bale 14, 27, Ronaldo 32 [pen], 60, 71, Benzema 53, 80; Rakitić 38 [pen], 63, Bacca 40)
Sevilla 2 – 1 Real Madrid (Bacca 19, 72; Ronaldo 14)

Până acum Real și Sevilla s-au întâlnit de 172 de ori în toate competițiile. Madrid a înregistrat 90 de victorii, Sevilla – 53, iar 29 de meciuri s-au încheiat la egalitate.

În competițiile europene s-au întâlnit o singură dată în sferturile Cupei Campionilor Europeni, ediția 1957/58. Atunci, în prima manșă, Real a învins acasă cu un scor record de 8 – 0, ca în retur să se înregistreze o remiză, 2 – 2.

Palmares

Real Madrid are 32 titluri în La Liga, 19 Copa del Rey, 10 Supercupe ale Spaniei, 10 titluri a Cupei Campionilor / Liga Campionilor, două Cupe UEFA și o Supercupă a Europei.

Sevilla are la activ un titlu în La Liga, cinci Copa del Rey, o Supercupă a Spaniei, trei titluri în Cupa UEFA / Liga Europa și o Supercupă a Europei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente