Răspunsul Rusiei la sancțiunile occidentale: interdicție totală pentru alimentele din UE și SUA

meat-fruit-vegetables
Foto: Răspunsul Rusiei la sancțiunile occidentale: interdicție totală pentru alimentele din UE și SUA PC: freakstrength.com

Rusia a decretat o „interdicţie totală” pentru majoritatea produselor alimentare provenind din ţările europene şi din Statele Unite, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Moscovei, a anunţat joi premierul rus Dmitri Medvedev.

„Rusia introduce interdicție totală pentru importarea cărnii de vită, porc, pasăre, fructe, legume, cașcaval, lapte și produse lactate”, a declarat Medvedev la începutul ședinței, potrivit BBC.

Interdicțiile intră în vigoare din 7 august pentru o perioadă de un an. Embargoul, din declarațiile premierului rus, nu este valid în cazul produselor pentru copii. Răspunsul Federației Ruse la sancțiunile occidentale este orientat împotriva Statelor Unite, Uniunii Europene, Australiei, Canadei şi Norvegiei, anunță Mediafax.

Lista deplină a produselor interzise spre import în Rusia a fost publicată pe site-ul oficial al guvernului de la Moscova.

Amintim că miercuri, 6 august, președintele rus Vladimir Putin a semnat un ordin ce vizează introducerea unor măsuri economice speciale, în scopul apărării intereselor naționale ale statului.

Tot miercuri, Agenţia Sanitar-Veterinară rusă (Roselkoznadzor) a decis limitarea exporturilor de animale vii din mai multe regiuni din Italia, Bulgaria şi Grecia. De asemenea, Rusia a dispus suspendarea importurilor de carne de vită şi de bovine vii din România.

„Moscova este acuzată frecvent că recurge la arma comercială, invocând motive sanitare, ca instrument de presiuni diplomatice asupra ţărilor vecine. De la înăsprirea sancţiunilor occidentale împotriva sa, Rusia interzice aproape zilnic importurile de noi produse alimentare invocând protecţia consumatorilor”, notează AFP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente