La Chișinău a fost inaugurată o școală de vară în IT pentru tineri

10403220_551805388281768_5166029914617783301_n
Foto: PC: cci.ulim.md

Peste 130 de elevi și studenți participă la Școala de Vară IT și Cultură Coreeană, inaugurată vineri, 1 august, la Chișinău. Timp de o lună, participanții vor beneficia de instruire gratis, iar în calitate de traineri sunt voluntari IT din Coreea. Cursurile au loc la Centrul moldo-coreean din Informare și Acces care activează sub egida Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Prezent la deschiderea Școlii de Vară IT, ministrul TIC, Pavel Filip, i-a îndemnat pe tineri să beneficieze din plin de această oportunitate. „Sectorul TIC este unul promițător pentru economia Republicii Moldova. Datele oficiale ne arată că angajații în domeniu sunt cel mai bine plătiți din țară, cu un salariu mediu de aproximativ 8.000 de lei. Pentru a reuși în IT nu e nevoie de bani, ci de cunoștințe temeinice, iar rezultatele nu se vor lăsa mult așteptate”, a declarat Pavel Filip.

Ministrul le-a urat „Bun venit!” voluntarilor coreeni și le-a dorit succese participanților. Cu acest prilej, Pavel Filip a vorbit despre parteneriatul MTIC cu Agenția Națională pentru Societatea Informațională din Republica Coreea, care este în continuă creștere.

La rândul său, directoarea Centrului de Informare și Acces, Ana Bradu, a remarcat interesul sporit al tinerilor față de aceste cursuri. „Până la sfârșitul lunii august vom munci zilnic în cadrul Școlii de vară. La cursurile IT participanții vor studia limbajul HTML, Photoshop-ul, iar studenții de la facultățile de specialitate vor avea foarte multe lucrări practice. Cei care doresc să cunoască mai îndeaproape Coreea, vor frecventa cursul de Cultură Coreeană”, a precizat Ana Bradu.

Reprezentanta grupului de voluntari, Nam Juyeon, a spus că a venit în Moldova nu doar să-și împărtășească din cunoștințele sale, ci să afle multe lucruri despre țara noastră. „Vrem să cunoaștem locurile, oamenii de aici, pentru ca atunci când vom merge acasă, să le povestim colegilor, iar Moldova să devină cunoscută în Coreea”, a spus voluntara.

Directorul Centrului de Cultură și Limbă Coreeană „Se Jong”, Han Ho Jin, a menționat că anul acesta, statul coreean a trimis patru grupe de voluntari în Republica Moldova, două în capitală și câte unul în comuna Budești și în satul Oxentia, Dubăsari.

Școala de vară IT și Cultură Coreeană este la a doua ediție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente