Din 1 august străinii care vin în Moldova vor putea solicita online viza de scurtă ședere

viza-moldova-gratuit_exemplu_visa-moldova-free_sample
Foto: PC: epresa.md

La data de 1 august 2014, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va lansa serviciul e-Visa, care va permite solicitanţilor de viză de scurtă şedere în Republica Moldova să-şi întocmească dosarul în regim online, accesând portalul guvernamental www.evisa.gov.md.

e-Visa este echivalentul vizei tradiţionale şi reprezintă o autorizaţie imprimată care conferă străinului dreptul de a intra pe teritoriul R. Moldova prin orice punct de trecere a frontierei. Pentru obţinerea vizei, solicitantul va completa cererea în format electronic la care va ataşa pachetul necesar de acte. În cazul aprobării cererii, persoana va achita taxa de viză prin intermediul cardului bancar şi va recepţiona viza electronică la adresa e-mail.

e-Visa facilitează obţinerea vizei de către cetăţenii străini domiciliaţi în ţările în care nu există misiuni diplomatice sau oficii consulare ale R. Moldova, prin anularea obligativităţii prezenţei personale la ghişeu.

Proiectul aduce o contribuţie importantă în domeniul turistic şi de afaceri, cetăţenii străini urmând să beneficieze de un serviciu eficient, comod, rapid şi sigur. Serviciul e-Visa este parte a proiectului e-Transformare, susţinut de Banca Mondială şi implementat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

În prezent, cetățenii a 129 de state din lume au nevoie de viză pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente