Scrisoare dramatică, adresată lui Vladimir Putin: „Mulțumesc că mi-ai ucis singura fiică”

1385643_648519831847566_1245499305_n
Foto: PC: Facebook.com/elsemiek.deborst

Tatăl unei adolescente olandeze ucise în tragedia aviatică din Ucraina i-a adresat o scrisoare deschisă lui Vladimir Putin, în care îi detaliază acestuia planurile de viaţă ale singurului său copil.

Olandezul Hans de Borst și-a pierdut unica fiică joi, 17 iulie, după ce avionul în care aceasta călătorea a fost doborât de separatiștii pro-ruși din estul Ucraina, cu un sistem de rachete rusești de ultimă generație.

Potrivit The Telegraph, bărbatul consideră că liderul autocrat de la Kremlin, susţinător al rebeliunilor din estul Ucrainei, este principalul vinovat pentru catastrofa în care şi-au pierdut viața 298 de civili din întreaga lumea.

Dle. Putin, Monstrule,

Mii de mulțumiri liderilor separatiști din Ucraina pentru că au ucis-o pe draga şi singura mea fiică, singurul meu copil, Elsemiek.

Fiica mea urma se dea examenul de bacalaureat anul viitor şi se afla în cursa MH17. Alături de prietenele ei cele mai bune, Julia şi Marina, învăţa foarte bine la şcoală. Voia ca după liceu să meargă la TU Delft să studieze ingineria şi de abia aștepta să intre la facultate! Şi, dintr-odată, nu mai poate face asta! Avionul în care se afla a fost doborât în aer, deasupra unei țări străine unde era în desfășurare un război.

Domnilor numiți mai sus, sper că sunteți mândri că ați inclus-o şi pe ea în războiul vostru… pe ea şi viața ei scurtă. Sper că vă puteți uita în oglindă după ce aţi făcut!

Vă mulțumesc încă odată.

Cu sinceritate,

Tatăl lui Elsemiek, Hans de Borst, a cărui viaţă este ruinată de tine, Monstrule!

Elsemiek de Borst terminase clasa a XI-a şi mergea la liceu în Haga. Fata călătorea cu mama, fratele şi tatăl vitreg spre Malaysia pentru o vacanţă de câteva săptămâni. Elsemiek se află printre cei 193 de olandezi ucişi ca urmare a dezastrului produs de o rachetă rusească. Mulţi mergeau în vacanţe. Luni, o echipă specială de olandezi a putut intra în zona prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines, pentru a indentifica victimele. Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a afirmat disponibilitatea ţării lui de a preda Olandei, ţara cu cel mai mare număr de victime, răspunderea pentru ancheta privind cauzele în care s-a produs tragedia aviatică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente