Chişinăuenii sunt invitaţi să participe la lansarea campaniei de promovare a lecturii, numit „Trolleybook”, organizată de Biblioteca Municipală „B. P. Haşdeu”, susţinută de Primăria Municipiului Chişinău.

Biblioteca va fi deschisă în această duminică, la ora 12:00 şi va funcţiona în perioada 6 iulie – 24 august, de marţi până duminică, de la ora 11:00 până la ora 18:00. Troleibuzul va fi amplasat la intrarea în parcul „Valea Trandafirilor” din capitală.

Scopul acestui proiect este promovarea şi încurajarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă a comunităţii chişinăuiene, orientarea spre valorile literare şi organizarea eficientă a timpului liber în perioada estivală.

 

Doamna Mariana Harjevschi, director general a Bibliotecii Munipale "B. P. Haşdeu". PC: Facebook/Mariana Harjevschi

Mariana Harjevschi, director general a Bibliotecii Munipale “B. P. Haşdeu”. PC: Facebook/Mariana Harjevschi

Contactată de către #diez, doamna Mariana Harjevschi, director general la biblioteca Municipală „B.P. Haşdeu”, ne-a informat că ideea realizării acestui proiect a venit acum doi ani, propusă de patru tineri care au făcut masteratul la Universitatea de Stat, ce presupunea promovarea lecturii în rândul cetăţenilor.

De asemenea, doamna Harjevschi ne-a relatat că implementarea acestui proiect s-a reţinut din cauza faptului că a fost necesar de ceva timp pentru a obţine permisiune de la Primărie, pentru a găsi o locaţie şi a realiza decorul.

Organizatorii aşteaptă tinerii capitalei, dar în special copiii, promiţând jocuri şi ateliere de creaţie. Biblioteca va deţine o colecţie impunătoare de cărţi, ce vor fi recomandate de cei doi bibliotecari de la „B.P. Haşdeu”.

La fel, organizatorii presupun că Trolleybook va fi un prilej minunat pentru a molipsi tinerii cu dragostea pentru lectură şi a-i motiva să viziteze cât mai des biblioteca după încheierea sezonului estival, iar împreună cu acesta şi a proiectului Trolleybook.