Premierul Italiei intenționează să creeze “Statele Unite ale Europei”

Matteo-Renzi_2950810b
Foto: Premierul italian, Matteo Renzi PC: thetelegraph.co.uk

Prim-ministrul italian Matteo Renzi a declarat că în timpul aflării statului său la conducerea Uniunii Europene, Italia va face tot posibilul pentru a consolida unitatea Europei și pentru a crea Statele Unite ale Europei.

Începând cu 1 iulie 2014, Italia va prezida Uniunea Europeană timp de șase luni.

„O Europă unită și puternică – este unica soluție de a scăpa de problemele cărora încercăm să le facem față la moment”, spune Renzi, citat de TheTelegraph. „Pentru viitorul copiilor mei, eu visez, gândesc și lucrez pentru Statele Unite ale Europei”, adaugă premierul.

Ulterior el a făcut apel către „liderii curajoși” să înceapă lucrul în vederea atingerii acestui obiectiv – fapt împotriva căruia Marea Britanie a avut obiecții dintotdeauna. În 1988 Margaret Thatcher, apoi prim-ministrul, au respins ideea că Statele Unite ar putea fi un model ideal pentru viitorul Europei. Iar acum, David Cameron încearcă cu toate puterile să împiedice venirea la șefia Comisiei Europene a unui federalist înfocat, Jean-Claude Juncker.

Concluzionând, Renzi a spus că: „este important ca Europa să aibă nu doar un trecut comun, dar și un viitor comun”, și că „Europa nu trebuie văzută doar ca un spațiu pur economic și financiar”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente