Echipele din Moldova și-au aflat adversarele din cupele europene

Sheriff
Foto: Campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol va juca în al doilea tur de calificare a Ligii Campionilor UEFA. PC: fc-sheriff.com

Pe 23 iunie 2014, la Nyon, Elveția, a avut loc tragerile la sorți pentru al doilea tur preliminar al UEFA Champions League și UEFA Europa League. Anul acesta, în Europa, Moldova va fi reprezentată de 4 cluburi.

Campioana Moldovei 2013-14, Sheriff Tiraspol, va juca în turul doi preliminar al UEFA Champions League împotriva campioanei Muntenegrului, FK Sutjeska, din orașul Nikšić.

Anul trecut, aceste echipe s-au întâlnit în aceeași fază, iar Sheriff a reușit să avanseze după două tururi. Atunci, la Tiraspol scorul a fost de 1-1, iar în deplasare tiraspolenii au înscris 5 goluri, care n-au avut replică.

Primul meci dintre Sheriff și Sutjeska se va disputa pe 15 sau 16 iulie la Tiraspol, returul e programat peste o săptămână 22-23 iulie 2014.

 

Rezultatele tragerii la sorți a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor UEFA. PC: ©Getty Images
Rezultatele tragerii la sorți a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor UEFA. PC: ©Getty Images

În primul tur preliminar al UEFA Europa League din partea Moldovei vor juca FC Tiraspol, FC Veris și FC Zimbru.

Adversarii lui FC Tiraspol vor fi Inter Baku PIK din Azerbaidjan, care și ei au ocupat locul 2 în prima ligă valorică din țara sa. Site-ul clubului din stânga Nistrului anunță că primul meci se va juca pe 3 iulie la Tiraspol, iar returul pe 10 iulie 2014. În caz că ies învingători în dubla cu Litex, FC Tiraspol va juca în următoarea etapă cu IF Elfsborg, Suedia. Elfsborg a jucat sezonul precedent în grupele UEFA Europa League.

FC Veris Chișinău, medaliații cu bronz din Divizia Națională vor juca împotriva deținătorii locului 3 din prima ligă valorică a Bulgariei, PFC Litex Lovech. Învingătoarea acestei confruntări va întâlni mai departe pe Diósgyőri VTK, Ungaria sau Birkirkara FC, Malta.

FC Zimbru Chișinău se va lupta pentru a ajunge în al doilea tur preliminar cu FK Shkëndija din Macedonia, care a finisat pe locul 4 prima ligă mecedoniană. Zimbru va juca primul meci în deplasare la Tetovo, pe 3 iulie și va juca pe Stadionul Zimbru din capitală pe 10 iulie 2014. În caz că Zimbru va avansa de echipa mecedoniană, în turul 2 îi vor întâlni pe bulgarii de la PFK ȚSKA Sofia.

 

Rezultatele tragerii la sorți pentru primul tur preliminar al Ligii Europa UEFA. PC: ©Getty Images
Rezultatele tragerii la sorți pentru primul tur preliminar al Ligii Europa UEFA. PC: ©Getty Images
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente