Miller: Rusia face un pas înainte pentru continuarea negocierilor constructive

3757623
Foto: Șeful Gasprom - Alexei Miller PC: ITAR-TAAS

În timpul negocierilor în legătură cu problema livrării gazelor în formatul UE – Rusia – Ucraina, desfășurate la Bruxelles, Gasprom a anunţat că a amânat pentru 16 iunie ultimatumul dat Ucrainei pentru plata datoriei sale la gaze şi continuarea livrărilor.

„Consultările bilaterale dintre Comisia Europeană și delegația rusă a avut loc la Bruxelles. Partea rusă a făcut un pas înainte pentru a continua negocierile constructive, care presupune că avansul nu va fi rambursat de către Ucraina mâine (miercuri), la ora 10, ci se amână pentru ziua de luni (16 iunie) la ora 10”, a adăugat Miller, anunță ITAR -TAAS.

Șeful Gazprom a mai menționat că „ordinele corespunzătoare au fost deja transmise la Gazprom”.

Negocierile nocturne dintre delegația rusă, condusă de ministrul Energiei, Alexandr Novak și șeful Gazprom, Alexei Miller, și comisarul european al Energiei, Günther Oettinger, au durat mai mult de 2 ore și jumătate.

O nouă reuniune pe tema gazelor va avea loc miercuri la Bruxelles între Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană, în prezenţa miniştrilor rus şi ucrainean ai Energiei, Alexandr Novak şi Iuri Prodan.

Mai devreme, președintele rus Vladimir Putin a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel cursul negocierilor. „Putin a subliniat că, în ciuda dificultăților, delegația rusă are indicații să continue conversația pe o poziție constructivă, în vederea ajungerii la un acord reciproc acceptabil”, notează aceeași sursă. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente