Voronin explică de ce a exclus cei trei comuniști din conducerea PCRM

MOLDOVA-VOTE-POLITICS-VORONIN
Foto: AFP / Vadim Denisov via tmpul.md

Astăzi, 7 iunie, începând cu ora 10:00, PCRM s-a întrunit la şedinţa plenară a Comitetului Central. În urma acestuia, cu votul deplin, din Comitetul Central al PCRM au fost excluși Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco și Iurie Muntean.

Potrivit liderului PCRM, Vladimir Voronin, această decizie a fost luată pe motiv că partidul se pregătește de alegeri, iar în activitatea celor trei comuniști au fost depistate mai multe neajunsuri. Declarații în acest sens au fost făcute după ședința Comitetului Central, notează UNIMEDIA.

„Tkaciuk, Petrenco și Muntean sunt membrii și vor rămâne membrii PCRM. Aceștia au fost eliberați din conducerea PCRM pe motiv că sunt greutăți în partid, dar și din cauza neajunsurilor în activitatea lor. PCRM se pregătește de alegeri și din acest motiv trebuie să întărim unele sectoare din partid. Eu nu știu dacă ei vor înțelege imediat, dar la sigur vor înțelege această decizie pe parcurs”, a declarat Voronin în cadrul unei intervenții la Publika TV.

Potrivit sursei, Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco și Iurie Muntean au depus anterior cereri prin care au solicitat să fie excluși din Comitetului Central al PCRM, dar abia acum au fost examinate. De asemenea, liderul PCRM nu a precizat cine vor fi persoanele care vor ocupa locul acestora.

„În locul acestora vor fi propuse alte persoane. Avem o echipă profesionistă”, a mai adăugat acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente