Iubitorii de pisici sunt mai inteligenți decât iubitorii de câini

IMG_9184-620×413
Foto: Un studiu arată că Iubitorii de pisici sunt mai inteligenți decât iubitorii de câini

Iubitorii de pisici sunt mai inteligenți decât iubitori de câini, susține un nou studiu, preluat de Huffington Post.

Studiul a indicat că persoanele care s-au declarat iubitoare de câini tind să fie mai pline de viață (mai energice și mai iubitoare de activități în aer liber), dar și mai înclinate să respecte îndeaproape regulile, transmite AGERPRES.

Prin contrast, persoanele care au declarat că iubesc pisicile tind să fie mai introvertite, mai deschise la nou și mai sensibile decât cele iubitoare de câini. De asemenea, iubitorii de pisici au tendința de a fi persoane nonconformiste, preferând să fie mai practice decât să respecte regulile. Nu în ultimul rând, studiul a indicat că persoanele care preferă pisicile s-au descurcat mai bine la testele de inteligență decât cele iubitoare de câini.

O explicație a diferențelor de personalitate poate fi legată de tipul de mediu preferat de câini sau pisici, a declarat Denise Guastello, una dintre cercetătoarele participante la studiu, profesor asociat de psihologie la Universitatea Carroll din Waukesha (Wisconsin), care a prezentat concluziile acestuia la întâlnirea anuală a Association for Psychological Science din SUA.

Cercetătorii au intervievat 600 de studenți, care au fost întrebați dacă sunt iubitori de câini sau de pisici și ce calități găsesc cele mai atractive la animalele lor de companie. Participanții au răspuns, de asemenea, la mai multe întrebări de evaluare a personalității.

Totodată, studiul a constatat că mai multe persoane s-au declarat iubitoare de câini decât de pisici. Astfel, aproximativ 60% dintre participanții la studiu s-au identificat ca iubitori de câini, comparativ cu doar 11% care au declarat că iubesc pisicile, în timp ce restul au declarat că iubesc și câinii și pisicile sau niciuna, nici alta.

Iubitorii de câini au indicat drept cea mai atractivă calitate a patrupedelor faptul că aceștia le țin companie, în timp ce iubitorii de pisici au declarat că prețuiesc cel mai mult afecțiunea acestora.

Deoarece studiul a implicat studenți, nu se știe dacă rezultatele se aplică la alte grupe de vârstă, a indicat Guastello.

Cu toate acestea, notează The Huffington Post, studiile anterioare au avut rezultate similare. Un studiu din 2010, realizat pe un număr de peste 4.500 de persoane, a indicat că iubitorii de câini au tendința de a fi mai extrovertiți și mai conștiincioși decât iubitorii de pisici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente