(video) Patru adolescente sub 16 ani au rămas însărcinate la Briceni

gravidaaa
Foto: PC: jurnaldeziarist.blogspot.com

4 minore din raionul Briceni au rămas însărcinate. Medicii spun că viitoarele mămici nu sunt pregătite psihologic şi nici fizic, pentru a naște și a crește un copil.

Minorele sunt originare din localități diferite și au vârste de până la 16 ani. Elvira Crudu, şeful Secției Medicilor de familie Briceni, susţine că acest gravide sunt expuse mai multor riscuri, transmite canalregional.md.

Potrivit procurorului Virgilia Udrea, în două dintre cazuri au fost înregistrate deja căsătorii civile oficiale, deoarece viitoarele mame au împlinit recent vârsta de 16 ani, iar în alt caz o minoră deja a născut.

Reprezentanții procuraturii s-au autosesizat și au confirmat aceste cazuri și au deschis patru dosare de urmărire penală. Dacă tinerii vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă o pedeapsă de la 3-7 ani de închisoare.

Numărul adolescentelor din Republica Moldova care devin mame este de cinci ori mai mare decât în alte state europene. Statisticele arată că rata natalității adolescentine în Republica Moldova a scăzut de la 57,4 la 1.000 femei cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani în 1990 până la 25,10 în 2012. Deși cifra este în descreștere continuă, aceasta este încă înaltă comparativ cu unele țări din Europa- 5,9 la 1.000 de femei în Suedia sau 4,1 în Elveția.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente