(video) Poliția urmărește pe cei care vând alcool și tutun adolescenților

foto_81
Foto: PC: Inspectoratul General al Poliției

Poliţia capitalei intensifică acţiunile de documentare şi sancţionare a agenţilor economici care realizează produse din tutun sau băuturi alcoolice către adolescenți.

În contextul campaniilor poliţieneşti demarate, forţele de ordine au în vizor magazinele unde pot fi vândute asemenea produse persoanelor de până la 18 ani.

Astfel, în sectorul Ciocana, a fost depistată în flagrant delict o vânzătoare, care a vândut ţigarete în mod conştient unui adolescent în vârstă de 13 ani, iar în sectorul Buiucani al capitalei, a fost surprins un alt adolescent de 15 ani, procurând ţigarete la un magazin alimentar.

Conform prevederilor art. 91 Fumatul şi consumul de băuturi alcoolice în locuri interzise, comercializarea către minori a produselor din tutun şi băuturilor alcoolice al Cod Contravenţinal al RM, vânzătoarelor le-au fost întocmite câte un proces-verbal cu privire la contravenţie, fiindu-le aplicate amenzi în mărime de 2400 lei.

Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău avetizează toţi agenţii economici să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Acţiunile de documentare a cazurilor similare vor continua.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente