(infografic) Votul Tinerilor: în ce partide și lideri politici au încredere tinerii din Moldova

646×404
Foto: PC: <a href="http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/05/09/518be4de053c7dd83f852f78/646x404.jpg" target="_blank">adevarul.ro</a>

Barometrul Opiniei Publice a prezentat în aprilie situația și preferințele politice a societății în ultima jumătate de an, #diez a selectat răspunsurile persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

În cadrul efectuării Barometrului Opiniei Publice pentru aprilie 2014 au fost chestionate toate categoriile de vârste, #diez a selectat opiniile tinerilor și preferințele acestora în politică.

Prima întrebare la care au răspuns tinerii a fost legată de interesul lor în politică. Răspunsul lor putea varia de la: mă interesează mult, la nu mă interesează deloc.

 

Altă întrebare la care au răspuns tinerii, a fost: „Care este personalitatea politică din Moldova în care aveți cea mai mare încredere?”, aici opiniile au fost practic similare cu statistica generală, doar Vlad Filat are o diferență de de 3 procente, față de clasamentul general.

 

Tinerii au răspuns și la întrebarea referitor la câtă încredere au în următoarele partide politice, alegând din Partidul Democrat din Moldova, Partidul Liberal, Partidul Comunist din Republica Moldova, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal- Reformator, Partidul Social- Democrat, Partidul Național- Liberal, Partidul Socialiștilor din Moldova, Mișcarea Populară Antimafie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente