Comisar European: Suntem îngrijorați de domeniile care necesită să fie reformate

IMG_5215
Foto: Dacian Cioloș, Iurie Leancă, Cecilia Malmström, PC: gov.md

Declarațiile au fost făcute de Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström în cadrul unei conferințe de presă comune cu Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, și Prim-ministrul Iurie Leancă.

„Toate reformele care au fost făcute sunt foarte importante. Am început să vedem rezultate concrete ale reformelor, care se transpun în beneficii pentru cetățenii moldoveni. Acestea vor îmbunătăți calitatea produselor și serviciilor”, a spus Cecilia Malmström.

„Cu toate acestea, suntem îngrijorați de domeniile care necesită să fie reformate. Prim-ministrul a enumerat, în acest sens, necesitatea aprofundării reformei justiției, prevenirii și combaterii corupției. Aceste schimbări sunt importante pentru aplicarea prevederilor Acordului de Asociere și a celui cu privire la crearea zonei de liber schimb. Vă vom sprijini în realizarea acestor reforme. Fiți siguri că Comisia va fi totdeauna de partea Moldovei în realizarea acestor reforme” a adăugat oficialul european.

Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş  la rândul său a spus:
„Sper ca împreună cu Guvernul să reușim ca prin aplicarea programului european de vecinătatea pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD), pentru care Republica Moldova va avea o alocare în valoare de 120 de milioane de euro în perioada următoare și mai exact din acest an până 2017, să putem face în așa fel încât aplicarea acestui program să beneficieze atât sectorul agroalimentar al Republicii Moldova pentru a se moderniza, dar să se vadă rezultate la bază,  în mediul rural, să crească și calitatea vieții și chiar și micii producători să beneficieze de acest program.

Mâine o să am o vizită în Găgăuzia, unde o să mă întâlnesc și cu responsabilii de acolo, cu bașcanul, apoi o întâlnire cu studenții de la Universitatea din Comrat, iar după-amiază împreună cu domnul ministru Vasile Bumacov o să ne întâlnim cu reprezentanții Asociației Agricultorilor din Republica Moldova, pentru a discuta, la fel, despre acest aspect al Acordului de Liber Schimb.”

„Astăzi am avut o discuţie foarte bună cu ambii Comisari şi vreau să Vă mulţumesc pentru susţinerea considerabilă oferită parcursului nostru european”, a spus Iurie Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente