Igor Dodon: Partidul Comunist se comportă ca „un titirez politic”

unnamed
Foto: Igor Dodon, PC: serviciul de presă PSRM

Această declarație a fost făcută de liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

Partidul Socialiștilor este surprins de acțiunile contradictorii ale unor actori de pe eșichierul politic de stânga, în special Partidul Comuniștilor din Republica Moldova care în continuare se comportă ca un titirez politic oscilând și rotindu-se în ambele direcții – atât spre Vest, cât și spre Est. „Este o încercare clasică de a ședea pe două scaune concomitent a spus Igor Dodon.

Socialiștii, reamintesc că anume Partidul Comuniștilor nu a susținut pactul național pentru Moldova în Uniunea Vamală în toamna anului trecut, unde s-a propus coagularea eforturilor în vederea promovării vectorului de integrare Euroasiatică și consolidarea acțiunilor pentru a forța guvernarea de a organiza un referendum național.

Partidul Socialiștilor, după tentativele conjugate ale autorităților și unor reprezentanți ai opoziției, de a bloca în Parlament, dar și la nivel local organizarea referendumurilor privind vectorul politicii externe, a decis colectarea semnăturilor pentru a forța guvernarea să organizeze un referendum național.

„Astăzi, deja pe parcursul a 6 săptămâni au fost colectate peste 412 mii semnături. Zilnic această cifră depășește 10.000 de semnături. Această dinamică și tendințe, confirmă rezultatele sondajelor care nu sunt plătite de actuala guvernare sau de către stăpânii lor de peste hotare, în care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova vor integrarea țării în Uniunea Vamală, și nu în UE.” a adăugat liderul PSRM.

„Guvernare nu are nici un drept moral sau juridic să semneze pe 27 iunie 2014 Acordul de Asociere parafat în secret la Vilnius. Socialiștii fac un apel către actuala, așa numita, conducere a țării să stopeze imediat toate acțiunile ce țin de semnarea acordului cu Uniunea Europeană și să înceapă procedurile de organizare și desfășurare a referendumului național cu privire la subiectul dat. În caz contrar, în timpul cel mai apropiat PSRM, așa cum a menționat încă la 1 mai, în fața a peste 15.000 de cetățeni participanți la mitingul și marșul de protest Pentru Moldova în Uniunea Vamală, va iniția ample acțiuni de protest, chiar instalând și corturi în fața Guvernului” a spus Dodon.

PSRM menționează că mai este timp până pe 27 iunie, și în acest sens, așa cum s-a menționat la 1 mai, eforturile tuturor partidelor de stânga, a celor ce pledează pentru statalitatea și dezvoltarea Moldovei, trebuie consolidate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente