Ulla Schmidt: Germania caută soluții pentru ajuta Moldova în situația de astăzi

Ulla Schmidt, SPD, Vizepräsidentin des Deutschen Bundestages.
Foto: Ulla Schmidt, PC: bundestag.de

Declarația a fost făcută de Vicepreședinta Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Igor Corman, tot astăzi doamna Schmidt a avut întrevedere cu Iurie Leancă.

”Relațiile strânse  care s-au format dintre Moldova si Germania nu există doar în istorie, ci au fost intensifiate tot timpul, în timpul când domnul Corman a fost ambasador în Germania au fost înterprinși mai mulți pași pentru a lărgi nivelul de cooperare. Moldova se află în fața unor provăcări, în Germania se discută în vederea găsirii soluțiilor pentru această situație și dorim să fim garant a independeței țării voastre. Odată cu ratificarea Acordului de Asociere multe probleme își vor găsi soluții. Crearea Zonei de Liber Schimb va asigura condiții necesare pentru sporirea investițiilor externe” a declarat oficialul german.

Ulla Schmidt a dat asigurări că Germania va oferi în continuare susținere Republicii Moldova, inclusiv în domeniul perfecționării legislației naționale.

Igor Corman și Ulla Schmidt au menționat bunele relații de cooperare dintre cele două țări, apreciind dialogul intens stabilit atât la nivel parlamentar, cât și guvernamental. Igor Corman a exprimat gratitudine autorităților germane pentru susținerea liberalizării regimului de vize cu UE pentru cetățenii moldoveni și a solicitat sprijinul Bundestagului Germaniei privind ratificarea cât mai accelerată a Acordului de Asociere, care urmează a fi semnat în luna iunie curent.

Premierul Iurie Leancă a apreciat vizita vicepreşedintei Bundestagului drept un semnal de încurajare şi susţinere a Republicii Moldova şi a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant al Germaniei acordat ţării noastre în diverse domenii. De asemenea, Iurie Leancă a  reiterat determinarea fermă a Moldovei de a avansa pe calea integrării europene şi a subliniat importanţa susţinerii partenerilor internaţionali în acest proces. 

Iurie Leancă șu Ulla Schmidt, PC: gov.md
Iurie Leancă șu Ulla Schmidt, PC: gov.md

Avem nevoie de un răspuns ferm din partea Berlinului şi a altor capitale europene privind perspectiva clară de integrare europeană a Republicii Moldova„, a precizat Prim-ministrul.

Considerăm că politicile de vecinătate, Parteneriatul Estic, Acordul de Liber Schimb şi Acordul de Asociere sunt decizii corecte ale Uniunii Europene, iar vizitele oficialilor germani de nivel înalt în Republica Moldova denotă sprijinul pentru parcursul european al Moldovei”, a spus Ulla Schmidt.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente