Luis Suárez – jucătorul anului potrivit Asociației Jurnaliștilor din Anglia

luis-suarez-2013
Foto: Luis Suárez celebrând unul din cele 30 de goluri marcate în Premier League. PC: therichestimages.com

Luis Suárez, căruia i s-a oferit deja și titlul de “Jucătorul Asociației Profesioniste Engleze de Fotbal al anului”, a obținut și a doua distincție din partea jurnaliștilor specializați în fotbal.

Uruguayanul l-a învins pe coechipierul și căpitanul său de la gruparea din Merseyside – Steven Gerrard, acumulând 52 la sută din voturi. Mijlocașul de la Manchester City, Yaya Toure, s-a clasat pe locul 3.

Controversatul atacant uruguayan, care a ratat primele 5 meciuri ale sezonului din cauza suspendării sale, după ce anul trecut l-a mușcat pe Branislav Ivanović, a marcat 30 de goluri în 31 de meciuri în acest sezon de Premier League, inclusiv 3 hat-trick-uri.

 

Eden Hazard și Luis Suárez la decernarea premiilor PFA. PC: Eurosport
Eden Hazard și Luis Suárez la decernarea premiilor PFA. PC: Eurosport

Astfel, Suárez este doar al doilea jucător din istoria Premier League care a ajuns la cota 30 de goluri, fără ca unul din acestea să fie marcate din penalty.

Strălucirea i-a fost deseori subminată de partea întunecată a caracterului său, scrie Eurosport. Mușcătura cotului lui Ivanović și abuzul rasist asupra francezului Patrice Evra, l-a pus în umbră în ultimii ani și, eventual, chiar l-a împiedicat să obțină premii sezonul trecut.

Luis Suárez poate visa la Balonul de Aur, dacă reușește să evolueze bine la Campionatul Mondial de Fotbal și să continue în aceeași manieră în cadrul campionatelor domestice.

Taguri: #fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente