Liceul „Gheorghe Asachi” a organizat un flash mob pro european

unnamed
Foto: PC: #diez/Cember Olesea

Elevii Liceului român-francez „Gheorghe Asachi” din capitală au desfăşurat astăzi, 30 aprilie, un flash mob cu ocazia liberalizării regimului de vize.

Evenimentul a avut loc la recomandarea Ministerului Educaţiei de a organiza săptămâna tematică „Să descoperim Europa”, transmite IPN.

Festivitatea a fost deschisă de către directorul liceului, Boris Volosatâi, care a încurajat tinerii să se bucure de această libertate pentru a accede la mai multe cunoştinţe. „Astăzi Republica Moldova se poate bucura de revenirea acasă, de redobândirea libertăţii, acasă, aici, în Europa”, a declarat Boris Volosatâi.

Elevii au arborat drapelul Republicii Moldova şi pe cel al Uniunii Europene, şi au intonat imnul de stat. „Este o uşă deschizătoare de noi posibilităţi, în special pentru tineri. Avem şansă să descoperim o nouă cultură şi să o aducem acasă. În acest mod vom fi mai aproape de o societate modernă. Felicitări nouă şi celor care au contribuit la această zi memorabilă”, a spus Mihaela, elevă în clasa a XI-a.

„Le mulţumim copiilor şi cadrelor didactice, celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment. Sărbătorirea eliberării vizelor nu o marcăm în fiecare an. E o mare bucurie pentru noi toţi”, a spus reporterului IPN Vasile Bodruc, director adjunct pe educaţie.

Săptămâna trecută, Ministerul Educaţiei a emis o circulară prin care recomanda instituţiilor de învăţământ să organizeze, în perioada 29 aprilie – 8 mai, un şir de activităţi cu tematică europeană. În cadrul acestor evenimente, elevii vor discuta despre integrarea europeană şi se vor familiariza cu istoria şi cultura Europei, cu modul în care funcţionează instituţiile europene. Totodată, în şcoli vor fi organizate dezbateri şi concursuri tematice de eseuri, desene, postere etc.

Începând cu 28 aprilie, moldovenii pot circula fără viză în Uniunea Europeană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente