„Hora moldovenească” va fi logo-ul pentru Recensământul Populației din luna mai

1
Foto: PC: GOV

Astăzi, Comisia Națională pentru Recensământul Populației și al Locuințelor, a fost aprobat definitiv chestionarul, logoul și sloganul acestui recensământului care va avea loc în luna mai. Totodată, începând de mâine, 16 aprilie, va fi lansată o campanie de informare cu privire la cartografierea populației și a locuințelor.

2014-04-15_105610Astfel, numărătoarea populației și a locuințelor va avea drept simbol hora moldovenească, prin care oamenii vor fi îndemnați să participe la acest exercițiu, iar sloganul va fi „Numără-te printre cei care contează”.

Cartografierea populației și a locuințelor își propune să obțină date despre numărul populației, repartizarea ei teritorială, caracteristicile demografice, etno-culturale, educaționale şi economice, fondul de locuințe şi clădiri de locuit, și să evalueze condițiile de trai ale oamenilor. Acest exercițiu va cuprinde și cele mai mici localități din țară.

Desfășurarea recensământului este stabilită pentru perioada 12-25 mai 2014. Informația din chestionar va fi confidențială, iar la colectarea datelor vor fi implicați peste 11 mii de recenzori.

Unitățile de observare vor fi persoana, gospodăria casnică, locuința, clădirea. La recensământul din 2014 se vor colecta în premieră informații despre unitățile de locuit şi spațiile colective de locuit. Organul central de specialitate responsabil de asigurarea metodologică, organizarea şi efectuarea recensământului, prelucrarea datelor obţinute, generalizarea şi diseminarea rezultatelor este Biroul Naţional de Statistică.

Ultimul recensământ al populației din țara noastră a fost realizat în anul 2004.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente