Doi tineri furau plăcuţele de înmatriculare, după care cereau bani pentru a le returna

26162
Foto: PC: IPN.md/Dan Guțu

Forțele de ordine au reținut în flagrant un tânăr în vârstă de 23 ani, care urma să primească bani în sumă de 100 euro de la proprietarul unui automobil, ce îi furase plăcuțele de înmatriculare. El s-a dovedit a fi domiciliat în comuna Băcioi, care a fost încătuşat şi escortat la inspectorat pentru audieri.

Potrivit victimei, în dimineața zilei de 4 aprilie curent, a depistat la automobil că numerele de înmatriculare lipsesc, iar pe parbriz a observat un bilețel cu un număr de telefon. Tânărul imediat a comunicat poliției despre furt. La faţa locului s-a deplasat o echipă de polițiști care au demarat acțiuni de investigații. Ulterior suspectul a fost reținut în momentul când urma să primească de la victimă bani în sumă de 100 euro în schimbul plăcutelor de înmatriculare, ascunse în preajma automobilului. Deocamdată au fost acumulate probe suficiente ce demonstrează implicarea acestuia la săvârșirea a trei furturi.

În privința lui a fost pornită urmărirea penală în conformitate cu prevederile art. 186 “Furtul” Cod penal. Conform legislației penale în vigoare bănuitul riscă amendă în mărime de până la 6 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Un alt tânăr de 20 ani, domiciliat în capitală, a fost reținut de către angajații Inspectoratului de Poliţie Râşcani, fiind bănuit de săvârşirea a şase furturi similare. În privința lui au fost intentate şase cauze penale pentru furt. Tânărul acționa după aceeaşi schemă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente