Bărbații din Japonia caută soții din Moldova

nuntajap
Foto: Nunta Tatianei (24 ani) cu Hirotaka (42 ani) PC: japan-moldova.net

În Chișinău au început să apară mai multe anunțuri ale unei agenții, care anunță precum cetățenii Japoniei caută o căsnicie fericită în Moldova.

În textul anunțului se specifică faptul că această agenție deja a făcut fericite 15 cupluri. Cercetând site-ul lor, vedem și cine sunt acestea cupluri. Majoritatea din ele locuiesc acum în Japonia, este și un caz în care tinerii căsătoriți locuiesc în Moldova. La o căutare mai detaliată putem găsi 3 povești. Vrând să căutăm dacă mai există undeva pe internet fotografiile cuplurilor, acestea le-am identificat doar pe site-ul agenției.

Anunțul pentru dragoste PC: Anna Jardan
Anunțul pentru dragoste PC: Anna Jardan

De asemenea, pe site puteți vedea candidaturile la măritiș, alegerea acum nu este foarte variată, doar 18 japonezi.

Pretendenți la însurătoare
Pretendenți la însurătoare

Persoana care are grijă de agenție este o doamnă pe nume Lidia, care are soț din Japonia. Ea scrie pe site:

“Fiind căsătorită cu un japonez am cunoscut mulți prieteni de-ai soțului care își doreau și ei să se căsătorească cu o moldoveancă. Am observat că ei apreciază mult calitățile noastre de fete gospodine și familiste. Sunt niște oameni culți și foarte bine educați, responsabili și muncitori. Până acum am reușit să unim 15 cupluri care locuiesc în diferite țări în America, Europa sau Japonia.”

Contactată de echipa #diez, domnișoara secretară de la agenție ne-a spus că doamnele și domnișoarele nu sună foarte des la agenție. Profilul femeilor care sunt ori fete tinere de 21-25 ani care doresc să se mărite, sau doamne trecute printr-o căsnicie, care sunt divorțate și vor ceva diferit. De asemenea, sunt cazuri în care femeile pur și simplu vor să se ducă în Japonia.

Pretendenții sunt selectați de către directorul agenției, care este soțul doamnei Lidia. Prima întâlnire între doamna din Moldova și bărbatul din Japonia are loc pe Skype la sediul agenției, unde sunt alături de un traducător care face posibilă discuția dintre cei doi.

Domnișoara de la agenție ne-a spus că sunt înregistrați oficial și lucrează din punct de vedere legal al legislației din Republica Moldova. Informații puteți vedea pe site-ul agenției.

Voi ce credeți despre o astfel de agenție matrimonială?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente