Just for Positive – echipa care stă în spatele experimentului social din troleibuz

jfp2
Foto: Eugen Mantaluta, unul din inițiatorii proiectului Just for Positive PC: Arhivă personală

După ce am publicat Experimentul social din troleibuz al echipei Just for Positive și video cu 100 zâmbete a 100 persoane, am primit foarte mult feedback pozitiv. Astfel, am decis să-i cunoaștem pe acești tineri un pic mai bine. Așa că am vorbit cu Eugen Mantaluta, unul din inițiatorii acestui proiect.

#diez1: Eugen de ce voi faceți aceste proiecte?

În primul rând, suntem de părere că în comunitatea noastră predominată, de rutină există o necesitate permanentă de „spirit creativ” și originalitate, care i-ar ajuta pe oameni să înțeleagă că săptămâna poate fi cu succes divizată în șapte zile interesante, nu doar „zile de lucru” și „weekend”. Chiar dacă nu sunt valorificate detalii mici ale vieții noastre, cum e o călătorie în transport, sau o plimbare în parc, acestea pot crea amintiri frumoase și pot scoate în evidență unele calități frumoase pe care le are omul, cel puțin la nivel fundamental introduse în potențialul său genetic.

Vrem să transmitem ideea că pe lângă aspirațiile înalte pe care le are orice visător, bucuria poate fi surprinsă uneori în lucrurile mai puțin asociate cu asta.

#diez2: Cum vă vin ideile?

Nu avem modalități speciale, ședințe de grup sau anumite surse de inspirație care ne ajută să obținem idei noi. De fapt, suntem într-un permanent „brainstorming”, generând idei în continuu și mocnind asupra acelor care credem că sunt realizabile acum, ținând cont de resursele, posibilitățile noastre și contextul în care ne aflăm.

De la dreapta la stânga - Valeria Stoica, Eugen Mantaluta, Cătălin Dabija, Diana Nedorea si soțul ei PC: Arhivă personală
De la dreapta la stânga – Valeria Stoica, Eugen Mantaluta, Cătălin Dabija, Diana Nedorea si soțul ei PC: Arhivă personală

#diez3: Uneori fără sprijin e mai greu. Cine vă ajută?

Fiindcă suntem la începutul activității noastre, abia suntem la etapa de cercetare a mediului de colaborare, iar ajutorul exterior la care apelăm variază de la caz la caz, începând cu prietenii și alte persoane care sunt gata să-și împartă talentul cu noi.

Cătălin Dabija în troleibuz PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală

#diez4: Credeți că locuitorii Chișinăului sunt deschiși spre asemenea inițiative?

Deocamdată locuitorii orașului nostru sunt doar parțial receptivi, acest lucru variind în dependență de backgroundul fiecăruia, dar suntem siguri că inițiativa nu se va lăsa mult așteptată, iar capitala se va „dezgheța” odată cu venirea verii.

#diez5: Care este cel mai frumos lucru cu care v-ați ciocnit lucrând la acest proiect?

Libertatea de a crea și posibilitatea de a transmite zâmbete și emoții pozitive în cei cu care am reușit să interacționăm a fost cel mai frumos lucru de care ne-am bucurat. De fapt, pe parcurs am înțeles încă odată că valoarea materială a unor lucruri nu o depășește pe cea emoțională, iar sentimentul că facem lucruri care sunt apreciate de alții și privite într-o lumină favorabilă reprezintă o răsplată deosebită.

#diez6: Ce planificați pe viitor?

Go Original! O combinație simplă de cuvinte care se referă în totalitate la ceea ce încercăm să facem și ce intenționăm să promovăm și în continuare prin activitatea noastră. Proiectele sociale creative, ce implică comunitatea sunt un punct important din planul nostru, de aceea nu vom înceta să dinamizăm atmosfera cu culorile emoțiilor pozitive ori de câte ori va fi posibil.

În prezent, lucrăm la pregătirea unui eveniment, a cărui scop este promovarea spiritului creativ și a culturii artistice. Dar acesta este doar una dintre multele idei pe care așteptăm cu nerăbdare să le transpunem în realitate!

#diez: Vă dorim multă baftă și vă vom urmări!

Din echipa Just for Positive fac parte: Cristian Taban, Eugen Mantaluta și Cătălin Dabija

Cristian Taban vorbind pentru JurnalTV PC: Arhivă personală
Cristian Taban vorbind pentru JurnalTV PC: Arhivă personală

Experimentul din Troleibuz

100 zâmbete

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente