(vox) Cum se pregătesc de BAC elevii Liceului Teoretic “Gaudeamus”?

collage1

Bacalaureatul 2014 poartă vina multor coșmaruri pe care le au absolvenții și de multe ori se iscă a fi tema principală de discuție. Ce simt liceeni claselor a 12-a când aud cuvântul „BAC” și prin ce metode se pregătesc de el ne explică elevii din a 12-a a Liceul Teoretic “Gaudeamus”.

Marta


Marta (Mara) Iosif, profil uman

Eu personal am descărcat programul de BAC de pe net și am început să citesc temele, să fac rezumate și notițe, cam așa. Ce ține de emoții, mă simt confuză și rătăcită în multitudinea de informații, cum s-ar spune „am început a îngrășa porcul în ajun”. Consider că e o prostie, însă nu am ascultat sfaturile la timp și acum stau și zubresc în principiu.

 

Grecu

 

 

Dan Grecu, profil real

Frecventez ore suplimentare la matematică. Sunt sătul până în gât de lumea, care îmi amintește zilnic de BAC-ul ăsta, de parcă cine știe ce coșmar e… Îmi trezește dureri de cap. Îndeosebi foarte mult pressing din partea lui.

 

 

 

Cristi

Cristi Straistă, profil uman

BAC-ul îi aceeași apendicită, pont nu-i da toți o au. Ca și cu tăierea apendicitei, dai bacalaureatul ori nu-l dai, tot om rămâi și continui să trăiești. BAC-ul reprezintă sfârșitul unei perioade, iar la fiecare etapă nivelul crește și testele sunt mai grele. Nu trebuie să ne facem griji pentru el, trebuie să privim mai departe spre orizont cu BAC-ul dat sau fără el. Misiunea noastră e să ne trăim viața din plin și să lăsăm ceva în urma noastră.

 

Alex

 

Alex Doagă, profil real

BAC… ce cuvânt plin de emoții negative… eu mă pregătesc de BAC prin rugăciuni, mă rog lui Dumnezeu zi și noapte să îl amâne dracului. Am de susținut 4 BAC-uri, în săli amenajate ca cantina în închisoare, cu camere de luat vederi, bruiaj fără posibilitate de a se mișca, și polițiști. Zic mulțumesc măcar că nu înarmați. Doresc să urez mult succes și mulți nervi!

 

 

Ala

Ala Demianenco, profil uman

BAC-ul nu e o tragedie pentru cei ce învață, mai mult fac zarvă cei ce nu știu nimic. Dacă cunoști, atunci nimic nu te încurcă să-l susții, nici camerele, nici asistenții, nici bruiajul, pentru că simplu nu ai motive să copii. Eu am început deja pregătirile, fac ore suplimentare și învăț acasă sistematic, fac exerciții cu mine însămi. Eu cred că totuși voi fi capabilă să-l dau, dacă o să mă concentrez și o să depun un pic mai mult efort pentru a-mi crește aptitudinile.

 

Popa


Daniel Popa, profil real

Sunt de părere că oricât am învăța, educația din școală nu ne pregătește pentru viață sau ceea ce ne așteaptă. Sistemul ne învață doar că e bine să ai o diplomă și e clar că bacalaureatul nu ne asigură în ziua de azi decât speranța unui loc mai bun la facultate în urma concursului. Nici cu o facultate, două sau mai multe nu îți mai găsești de lucru în ziua de azi și la astea se adaugă și lipsa de experiență. Cu BAC sau fără, principalu oameni să fim.

 

Ceh
Ceh Victor, profil real

Am depresie de la BAC-ul ăsta. Simt că nu o să-l pot susține. Am înțeles că nu-l dau când am început recapitularea și am văzut că nu știu multe. E greu și nu am învățat la timp, acestea sunt motivele de bază. La ultima 100 de metri am început a face lecții opționale la toate obiectele de la BAC. Am nevoie de BAC și rămân optimist, fiindcă pe 5 paliubomu îl dau, dar vreau mai mult!

 

Patrick

 

Nata-Patricia Cristea, profil uman

Pregătirea de BAC e un mit! În fond, niciodată nu voi fi gata să spun „BAC-ul e ceva de care nu mă tem!” și nu contează camere de luat vederi sau observatorii care stau deasupra capului tău, însuși semnificația BAC-ului e terifiantă. Doar aceasta înseamnă să treci la o altă etapă a vieții, că nimic nu va mai fi ca înainte. Incitant, nu?

 

 

Vlad

Vlad Cauș, profil real

Scriu pe Google „cum să susții bacalaureatul?”, și căutarea îmi dă „Cele mai bine plătite joburi fără BAC”, sau „Super business cu fițuici pentru bacalaureat”. Cu certitudine diploma de bacalaureat nu oferă credibilitate privind capacitățile profesionale ale elevului. Fapt ce determină incapacitatea noastră de a avea motivație de a învăța programul școlar. Această diplomă poate crea iluzia de siguranță și succes, pe când nu înseamnă nimic. Cu BAC sau fără, oamenii rămân la fel – diferiți, cu moduri de gândire și moduri de învățare diferite. Da vabșe, sper să-l dau.

 

 

Ivanov

Dan Ivanov, profil real

Prefer să nu mă gândesc la BAC. Nu că îmi este frică că nu-l voi susține, dar cuvântul BAC îmi creează disconfort auditiv. În afară de pregătirile de la școală, până când, nu mă pregătesc deloc de BAC, undeva cu o săptămână înainte voi repeta câte ceva elementar. Vom avea timp să ne facem griji de BAC, acum savurăm plăcerea ultimelor luni de școală. Succese tuturor care au de gând să susțină BAC-ul!

 

 

P.S.: Pentru ca să nu vă stresați în privința BAC-ului, faceți o pauză. Trageți adânc aerul în plămâni, încălziți-vă puțin mușchii și ieșiți la o plimbare cu prietenii, fiindcă e primăvară afară și e cald! Toate acestea desigur sub acompanierea unei piese muzicale, echipa #diez recomandă:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente