(foto, video) “El Clásico”: Real Madrid 3 – 4 Barcelona

2014-03-23_MADRID-BARCELONA_32_v1395613768
Foto: Messi celebrează hat-trick-ul chiar pe “Santiago Bernabéu”. PC: fcbarcelona.com

Microbiștii din întreaga lume au fost răsplătiți cu un adevărat “clasic” în seara de duminică, 23 martie 2014. Echipele au marcat 7 goluri, dintre care 3 penalty-uri și un cartonaș roșu.

Lionel Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria acestei dispute, după ce a marcat un hat-trick. Două din aceste reușite au fost marcate impecabil din penalty.

Scorul a fost deschis de Andrés Iniesta în minutul 7, fiind asistat de același Messi. Real și-a revenit, chiar a și condus după dubla lui Karim Benzema 20′, 24′. Leo a stabilit scorul de 2 – 2 la pauză în minutul 42.

A doua repriză a fost plină de controverse. Penalty-ul dictat de arbitrul central a fost contestat corect de “extratereștri”, fiindcă piedica lui Daniel Alves asupra lui Cristiano Ronaldo a avut loc în afara careului de 16 metri.

Faultul asupra lui Ronaldo, după care Real Madrid a obținut penalty. PC: captură TV beIN SPORTS
Faultul asupra lui Ronaldo, după care Real Madrid a obținut penalty. PC: captură TV beIN 4HD SPORTS

Penalty-ul din minutul 55 a fost transformat fără probleme de deținătorul Balonului de Aur 2013.

Zece minute mai târziu, Barcelona a profitat de un penalty, obținut și acesta neregulamentar, precum că Neymar se afla în poziție de offside înainte să preia pasa lui Messi și să ajungă în careul lui Diego López, unde în cele din urmă a fost faultat de Sergio Ramos. Acesta din urmă a văzut cartonașul roșu, pe motiv că în postură de ultim apărător a oprit neregulamentar atacul adversarului.

Sergio Ramos explică centralului că Neymar se afla în poziție de offside și că nu ar trebui să conteze faultul. PC: Eurosport
Sergio Ramos explică centralului că Neymar se afla în poziție de offside și că nu ar trebui să conteze faultul

Lionel Messi a transformat lovitura de la 11 metri direct lângă bara porții, lăsându-l fără șansă pe Diego López.

Rămași în 10 oameni, Real nu a mai reușit multe în atac, Carlo Ancelotti executând niște substituții cu tentă defensivă, în scopul de a conserva cel puțin rezultatul de egalitate care era 3 – 3.

Și al 4-lea gol al Barcelonei a fost înscris din penalty. Xabi Alonso l-a dat jos pe Iniesta chiar în careu. Aici Messi a executat sigur în vinclul porții Realului. Scor final 3 -4.

Astfel, Messi a ajuns la cota de 21 goluri marcate în “El Clásico” și a devenit cel mai bun marcator în marele derby al Spaniei.

Întregul meci îl puteți urmări în aceste video-uri:

În clasamentul La Liga, Real Madrid și-a menținut poziția de lider, dar a fost egalat de Atlético Madrid, iar Barcelona s-a apropiat la un singur punct:

Clasamentul La Liga, etapa 29, fără un meci jucat, programat pe luni, 24 martie. PC: Eurosport
Clasamentul La Liga, etapa 29, fără un meci jucat, programat pe luni, 24 martie 2014. PC: Eurosport
Taguri: #fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente