Timofti: Republica Moldova nu recunoaște alipirea Crimeei la Federația Rusă

25979-96504
Foto: PC: presidency.ro

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași, că țara sa nu recunoaște alipirea Crimeei la Federația Rusă.

Țara mea nu recunoaște acest act de alipire a peninsulei Crimeea Federației Ruse și îl califică drept o încălcare gravă a drepturilor internaționale”, a spus Nicolae Timofti, în conferința susținută alături de președintele român Traian Băsescu, relevă Agerpres.

Șeful statului moldovean a precizat că a discutat cu Traian Băsescu asupra necesității integrării cât mai rapide a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Punctual, am vorbit despre importanța semnării continuării procesului de integrare europeană în care este angrenată Republica Moldova și a semnării cât mai curând a acordului. Țara mea solicită Uniunii Europene să i se ofere o perspectivă clară de aderare la spațiul comunitar”, a declarat președintele Timofti.

Președintele Republicii Moldova efectuează, miercuri, o vizită de lucru în România, la Iași, unde a avut o întrevedere de lucru cu președintele Traian Băsescu. El a precizat că întrevederea a fost convenită în cadrul unei convorbiri telefonice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente