Iurie Leancă: „Vom sprijini în continuare Ucraina pentru a-şi păstra suveranitatea”

IMG_5861
Foto: Iurie Leancă și Arseni Yațeniuk, PC: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi, la Kiev, cu omologul său ucrainean Arseni Yaţeniuk. Partea moldovenească a reconfirmat sprijinul său privind suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi a pledat pentru menţinerea stabilităţii în regiune, neadmiterea tensiunilor şi depăşirea actualei crize exclusiv pe căi paşnice.

În context, Arseni Yaţeniuk i-a mulţumit lui Iurie Leancă pentru sprijinul ferm din partea Republicii Moldova în situaţia dificilă în care s-a pomenit Ucraina, transmite serviciul de presă a Guvernului.

Premierul ucrainean a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru succesele obţinute în liberalizarea regimului de vize cu UE. „Avem multe probleme care urmează să fie rezolvate în comun. Întrevederea de astăzi este foarte importantă şi semnifică un nou început în consolidarea relaţiilor bilaterale. Vom merge împreună pe drumul integrării europene”, a declarat şeful Executivului de la Kiev.

Interlocutorii au efectuat şi un schimb de opinii în problema reglementării transnistrene. Părţile au menţionat necesitatea continuării negocierilor pentru identificarea statutului special al regiunii transnistrene ca parte componentă a Republicii Moldova.

Astăzi, Iurie Leancă se va mai întâlni cu preşedintele Radei Supreme, preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov. Reamintim că Iurie Leancă efectuează o vizită de lucru la Kiev.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente