Andrei Zapșa, elev la Colegiul Financiar Bancar din Chișinău, ne-a povestit despre Triumviratul Șefilor de Grupă, pe care el l-a fondat. Este prima organizație de acest fel, care a adunat șefi de grupă din tot Colegiul. Triumviratul a organizat acest Seminar pentru a da posibilitatea Șefilor de Grupă să observe situația din diferite perspective.

– Andrei, care a fost scopul creării acestei organizații?

-Triumviratul Șefilor de Grupă din Colegiul Financiar Bancar din Chișinău este în primul rând o organizație care are drept scop crearea unui cadru de socializare între Șefii de Grupă (mai cu seamă din colegiu), dat fiind faptul că toți aceștia au probleme similare, și pot să se ajute unii pe alții în soluționarea acestora.

IMG_0600

Șefii de grupă în cadrul discuțiilor

Alt scop de-al nostru este crearea unei infrastructuri de comunicare și informare în cadrul instituției, care să asigure un dialog permanent dintre elevi și structurile administrative.

– Din organizație pot face parte doar șefii de grupă din colegiu?

– Suntem deschiși pentru inovații, reforme, comunicare atât în cadrul instituției, cât și înafara acesteia.

Șefi de grupă din 9 Colegii au lucrat împreună

Șefi de grupă din 9 Colegii au lucrat împreună

– Ce activități deja a efectuat organizația voastră?

– Din activitățile noastre efectuate până la moment pot fi enumerate diferite activități culturale și educaționale, cât și activități și evenimente cu specific de organizare administrativă.

Din cele mai mari evenimente, ca la început de cale, a fost Seminarul zonal al Șefilor de grupă, cu ajutorul financiar al Asociației Colegiilor din Moldova, Colegiului Financiar-Bancar din Chișinău, eveniment care a întrunit peste 100 de Șefi de grupă din 9 colegii ce se află în capitală.

Traineri în cadrul Seminarului

Traineri în cadrul Seminarului

Traineri în cadrul Seminarului

Traineri în cadrul Seminarului

– Care sunt scopurile voastre pe viitor?

– Din scopurile noastre, avem în plan fondarea unei publicații periodice (o dată per lună) în cadrul colegiului, comunicarea intensă între șefii de grupă din celelalte colegii, inițierea unui club de dezbateri, organizarea unor evenimente de divertisment între elevii colegiilor din capitală, cum ar fi campionatul de ciclism la sfârșitul acestei primăveri, sau o altă ediție ( națională sau internațională dacă ne va ajuta Dumnezeu) a Seminarului Șefilor de grupă.

IMG_0593

Conducerea Colegiului și Profesorii au susținut activ inițiativa Triumviratului

IMG_0553

Șefii de grupă ascultau lecții de Leadership

IMG_0565

Lucrul în grup a fost principalul focus în activitățile Seminarului

IMG_0557

Șefi de grupă din 9 colegii s-au adunat împreună

IMG_0551

A fost livrată informație despre time-managment și comunicare

IMG_0546

Elevii erau interesați să audă informație ce îi va ajuta în activitățile sale

IMG_0577

Șefii de grupă puteau compara situațiile din grupe și găsi soluții utile