Expremierul moldovean Ion Sturza intră cu o platformă de vânzări online pe piaţa din Moldova

sturza 5
Foto: PC: Timpul.md

Ion Sturza, fondatorul și președintele al Fribourg Investments, fondul de investiții care deține site-ul românesc elefant.ro va investi circa 150.000 de euro pentru a extinde Elefant.ro în Republica Moldova (elefant.md).

Compania are 5-6 angajați pentru biroul din Moldova, iar oferta de produse este aceeași ca pentru România.

Platforma Elefant.ro a fost lansată în iunie 2010 ca o librărie online, însă în ultimii doi a intrat și pe alte nișe, printre care haine, încălțăminte și jucării.

Investițiile până acum în Elefant.ro au fost de circa 3 milioane de euro, până la finalul anului conducerea retailerului având de gând să mai aloce încă un milion de euro. Anul trecut vânzările de carte au reprezentat circa 90% din cifra de afaceri a Elefant.ro de aproximativ 6,5 milioane de euro, restul veniturilor fiind generate de jucării, haine, încălțăminte și accesorii.

În 2014 vrem să ajungem la o cifră de afaceri de 16 milioane de euro, din care cărțile să însemne jumătate din business, iar restul alte categorii. De asemenea, vrem să ajungem să creștem de la 300.000 de clienți la jumătate de milion”, a declarat Ion Sturza pentru Wall-Street.ro.

În prezent, siteul ex-premierului moldovean comercializează 130.000 de produse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente