Parlamentul delimitează subiectele care pot fi supuse referendumului local

Parlament_Buiding_Moldova
Foto: Parlamentul Republicii Moldova, PC: tribuna.md

Pentru a stabili clar care probleme pot fi supuse referendumului local, astăzi, 6 martie, Parlamentul a aprobat în prima lectură modificări la Codul Electoral.

Scopul acestui proiect este delimitarea clară a subiectelor care pot fi supuse unui referendum local. „Normele legale în vigoare, aferente condițiilor în care anumite probleme pot fi supuse referendumului local, în unele cazuri, pot genera interpretări eronate care eventual distorsionează ideea primară a legiuitorului expuse în normele Codului Electoral”, informează UNIMEDIA.

Împotriva proiectului de lege s-au expus deputații PL, PCRM, Igor Dodon și Mihai Godea. „Noi considerăm că legea până la acest moment este suficient de explicită și nu trebuie modificată.  De aceea, noi nu vom vota nici în prima, nici în a doua lectură. Nu trebuie să deschidem cutia Pandorei și să dăm motive pentru speculații”, a precizat deputatul PL, Valeriu Munteanu.

Comunistul Gheorghe Anghel au declarat că proiectul de lege „limitează drepturile administrațiilor publice locale și încalcă autonomia locală”.Deputatul neafiliat Mihai Godea a declarat că nu a fost convins de argumentele prezentate de autorii proiectului de lege.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente