Google a creat primul telefon 3D din lume

Google Tango
Foto: Google Tango, noul telefon 3D. PC: captură video YouTube

Google intenționează să distribuie noi prototipuri ale telefoanelor 3D, numite Google Tango, în limita stocului disponibil până la 14 martie 2014.

Prototipul actual este un telefon de 5″, care conține hardware personalizat și software conceput pentru a urmări mișcarea 3D completă a dispozitivului, creând în același timp o hartă a mediului. Senzorii permit telefonului să facă peste un sfert de milion de măsurători 3D în fiecare secundă, actualizarea poziției și orientarea acestuia în timp real, combinând datele într-un model 3D unic al spațiul din jurul tău.

Telefonul rulează pe un sistem Android și include interfețe de programare dezvoltate pentru a oferi o poziție, orientare, precum și date de profunzime a aplicației Android standard, scrise în Java, C/C + +, precum și un motor de joc Unity. Aceste prototipuri timpurii, algoritmi, și API-uri sunt încă în dezvoltare activă. Astfel, aceste dispozitive experimentale sunt destinate doar pentru cei aventuroși și nu sunt un produs final de distribuție.

Aceste dispozitive au fost construite cu capacitatea unică de a sesiza mișcarea 3D și geometria. În prezent, Google are 200 prototipuri de echipamente de dezvoltare. Unele dintre aceste dispozitive au fost alocate pentru proiecte în domeniile de navigare / de cartografiere în interior, jocuri single / multiplayer care folosesc spațiul fizic și noi algoritmi pentru prelucrarea datelor de senzori.

Proiect Tango este o explorare concentrată a ceea ce ar putea fi posibil într-o platformă mobilă. Nu este o parte din Android-ul de astăzi. Această tehnologie începe tranziția din laboratoare de cercetare în mâinile a milioane de oameni.

Sursa: Google

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente