Bibliotecile din țară vor primi un lot de carte românească

carti
Foto: Donație de carte pentru șapte biblioteci școlare, sătești și raionale din Republica Moldova PC: Newsbihor.ro

Peste cinci mii de cărți urmează să fie donate către șapte biblioteci școlare și raionale din Republica Moldova, în perioada 22-23 și 28 februarie.

Beneficiarii sunt instituții educaționale și culturale, cu acces deficitar la cărți în limba română, selectate în cooperare cu Ministerul Educației, Clubul Rotaract și Biroul pentru relații cu Diaspora.

Donațiile au fost făcute de către publicul larg din orașul Timișoara, România, cât și prin parteneriate cu biblioteci universitare și județene, fundații, Institutul Cultural Timișoara, Primăria din Timișoara și Asociația Pro Basarabia și Bucovina, Fundaţia Judeţeană pentru Tinere Timiş, Uniunea Scriitorilor din România, care au asigurat cea mai mare parte a fondului de carte.

Cărțile au ajuns în Republica Moldova grație proiectului „Donează o carte peste Prut”, demarat în septembrie 2012 la Timișoara, România, de către Asociația Basarabeni Media Grup și Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara. Volumele de cărți sunt destinate bibliotecilor cu un deficit de literatură în limba română, relevantă și actuală.

Proiectul, realizat în colaborare cu Biroul pentru relații cu diaspora, Clubul Rotaract din Chișinău și Ministerul Educației din Republica Moldova, este la prima ediție. Atât organizatorii, cât și partenerii își propun să continue pe viitor realizarea acestui proiect.

Cărțile vor fi livrate Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun”, Vărzărești, Nisporeni; grădiniței din satul Boghenii Noi, Ungheni; liceului Teoretic Cotul Morii, Hîncești; casei de Cultură din satul Sadaclia, Basarabeasca; liceului Teoretic „Luceafărul”, Biruința, Sîngerei; școlii Profesionale Alexăndreni, Sîngerei și bibliotecii Publice Raionale „A.Donici” din Orhei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente