Igor Dodon spune că protestatarii de pe Maidan sunt teroriști

DODON
Foto: Igor Dodon, PC: tribuna.md

Igor Dodon, președintele fracțiunii socialiste din Moldova, și-a expus opinia față de evenimentele din Kiev.

Dodon expune poziția sa într-un comunicat de presă cu denumirea ”Standardele duble ale demonocrației occidentale”.

”În Ucraina, statul de drept a fost scos în afara legii. Iar teroriştii de pe euromaidan sunt legitimaţi ca cetăţeni democraţi şi luptători pentru valori şi principii. Acestea sunt standardele duble ale demonocraţiei occidentale. Criminalii cu steagul UE într-o mână şi cu coctailul Molotov în alta sunt declaraţi eroi ai revoluţiei proeuropene.” scrie Dodon.

”Am mai văzut asta şi în alte părţi. Acolo unde nu merge argumentul diplomatic, financiar şi ideologic, este aplicat argumentul pietrelor de pe caldarîm. Tehnologia a fost testată în atâtea ţări, inclusiv în Moldova în 2009, încât Ucraina nu avea nicio şansă să scape teafără. Totul se desfăşoară ca la carte, după scenarii bine puse la punct.”

”Între timp, pe alt continent, o bătrână călugăriţă de 84 de ani este arestată de organele de drept ale SUA şi condamnată la 3 ani de închisoare pentru simplul fapt că a protestat împotriva utilizării energiei nucleare. Ea este considerată infractoare.

între timp, la doar câteva sute de kilometri de Kiev, în Republica Moldova, în Găgăuzia, sunt intentate dosare penale, sunt organizate percheziţii la domiciliu, sunt ameninţaţi cu sunete şi vizite de la SIS cetăţenii simpli şi aleşi ai poporului care au făcut un lucru nevinovat – şi-au exprimat în mod paşnic opinia la referendum.”

”Sper că Ucraina va supravieţui acestui atac fără precedent asupra statalităţii sale. Sper că ucrainenii se vor lumina şi vor înţelege cât de murdar şi periculos au fost manipulaţi şi îndemnaţi să se omoare unii pe alţii.” a concis Igor Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente