Participă la prezentarea Programului Erasmus+ de la UTM

img_1283701804248
Foto: Absolvenți ai Universității Jean Monnet, Saint-Étienne. PC: univ-st-etienne.fr

Ministerul Educației și Oficiul Programului Erasmus+ din Republica Moldova organizează miercuri, 19 februarie curent, un seminar de informare pe Programul Erasmus+. Evenimentul va avea loc în blocul de studii nr. 2 al Universităţii Tehnice a Moldovei, cu începere de la ora 14.30.

La seminar vor participa reprezentanți ai delegației Comisiei Europene la Chișinău și ai instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova. Comisia Europeană a anunțat în luna ianuarie curent, primul apel pentru aplicațiile în cadrul noului Program Erasmus+.

În cadrul acestui proiect, Republica Moldova precum și Țările Parteneriatului Estic vor fi eligibile pentru câteva acțiuni ale Erasmus+ și anume Programul Jean Monnet și cel de Masterate Comune. Programul Jean Monnet va oferi oportunitate instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova de a beneficia de proiecte specializate în studii europene pentru promovarea sistemului de predare și cercetare.

Prin Proiecte de Masterate Comune, universitățile din Republica Moldova vor deveni parte a unor consorții ale instituțiilor de învățământ superior din Europa, care vor oferi Masterate Comune. Acest fapt va spori vizibil calitatea formării profesionale, capacitățile instituționale și umane ale universităților din Moldova.

Doritorii de a participa la acest eveniment sunt așteptați la adresa: str. 31 August 78, etajul 3, sala 2-305, în spatele casei Guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente