(foto) Zeitățile grecești asemănate cu vedetele din prezent

collage
Foto: Colaj #diez

De la sirenele cu glas cuceritor, la chipurile divine ale celebrităților de la Hollywood, site-ul Swide a creat o asemănare dintre zeitățile din Grecia antică cu cele mai populare celebrități ale momentului.

Zeus VS Matthew McConaughey

În prezent el este liderul Olimpului de la Hollywood. Recent a intrat în posesia unui Glob de Aur, pentru cel mai bun rol masculin din filmul ”Dallas Buyers Club,” și se pare că se află în drum spre Oscar. Matthew McConaughey lucrează acum la două producții cinematografice de proporție și să nu uităm că este incredibil de atractiv.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-1-zeus-matthew-mc-coughnery

Hera VS Monica Bellucci

O adevărată luptătoare, Monica Bellucci se aseamănă foarte mult cu regina tuturor zeităților, Hera. Natura ei italiană mereu a atras multă atenție, precum zeița grecească, care mereu se afla în mijlocul tuturor intrigilor de pe Olimp.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-2-hera-monica-bellucci

Apollo VS Zac Efron

Cea mai bună alegere pentru a reprezenta zeul soarelui este Zac Efron, tânărul care a cucerit inimile mai multor pământeni și care are o deosebită pasiune pentru artele frumoase, exact ca Apollo.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-3-apollo-zac-efron

Atena VS Cate Blanchett

Actrița australiană nu este doar foarte înțeleaptă, carismatică și talentată, ea de nenumărate ori a demonstrat că este o femeie foarte puternică, care are un cuvânt de spus, exact ca zeița Atena, divinitatea înțelepciunii și apărării.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-4-athena-cate-blanchett

Hades VS Michael Fassbender

Nicidecum nu vrem să spunem că Michael Fassebender are un suflet întunecat asemeni zeului grec, dar cu siguranță sunt asemănări. De exemplu Michael este foarte inteligent și mereu spune ce gândește. Iar rolul lui recent, destul de sinistru, în ”12 Years of Slave” doar confirmă asemănarea dintre cei doi.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-5-hades-michael-fassbender

Artemis VS Taylor Swift

Zeița tuturor animalelor, vânătorii și virginității sunt toate calitățile asemănătoare dintre cele două. Taylor de mult a demonstrat cât de mult iubește patrupedele dar și că poate gestiona foarte bine finanțele în industria muzicală.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-11-artemis-taylor-swift

Hefaistos VS Colin Farrell

Zeul grec și-a câștigat reputația fiind unul din cel mai abil dintre toți, așa cum și Farrell iubește să jongleze cu rolurile pe care și le alege singur. De asemenea Hefaistos era cunoscut pentru caracterul lui excentric, de unde și numele în latină Vulcan, ceea ce nu este departe de Colin.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-12-hephaestus-colin-farrell

Persefona VS Lea Seydoux

Persefona este zeița care stăpânește alături de Hades lumea umbrelor, dar este cunoscută și pentru regenerarea lumii odată cu venirea primăverii. Asta coincide perfect cu tânăra și ambițioasă Lea, a cărui rol din ”Blue is the Warmest Colour” povestește despre începuturile cunoașterii sexuale.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-13-persephone-lea-seydoux

Poseidon VS Hugh Jackman

Cine altcineva dacă nu Jackman ar fi potrivit pentru acest rol măreț. Cu un corp perfect sculptat, dorit de femei, deopotrivă cu bărbați, el are toate calitățile necesare pentru a porni un cutremur!

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-7-poseindon-hugh-jackman

Afrodita VS Scarlett Johansson

Comentariile sunt de prisos, deoarece Scarlett nu este doar cea mai frumoasă femeie din lume, dar și una din cele mai dorite, detaliu pentru care Afrodita este foarte cunoscută.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-6-scarlett-johansson-aphrodite

Ares VS Chris Hemsworth

Doar Thor este potrivit pentru zeul războiului! Rolul jucat de Chris Hemsworth în filmul cu același nume i-a câștigat un rol bine meritat pe Olimp. Vocea lui masculină, brațele enorme și privirea aspră sunt mereu gata de luptă.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-8-ares-chris-hemsworth

Hermes VS Benedict Cumberbatch

Hermes este unul din cei mai tineri zei de pe Olimp, pe lângă rolul de mesager, acesta mai coordona activitatea tâlharilor. Sarcasmul englez pe care-l posedă Benedict, cu siguranță îl caracterizează cel mai bine anume pe Hermes.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-9-hermes-benedict-cumberbatch

Hestia VS Beyonce

Cea care în prezent este cea mai cunoscută mămică, Beyonce este cea mai potrivită pentru zeița familiei în mitologia greacă. De asemenea de bunăstarea căminului familial Carter s-a putut convinge toată lumea la premiile Grammy, când Jay-Z a cântat alături de soție.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-10-hestia-beyonce

Demetra VS Gwyneth Paltrow

Ca cea mai cunoscută vegană din Hollywood, Gwyneth merită rolul Demetrei. După descrierile lui Homer, această zeiță cu părul blond, avea grijă de toate culturile agricole.

greek-mythology-gods-and-goddesses-as-modern-celebrities-14-demeter-gwyneth-paltrow

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente