MTIC și Microsoft – noi colaborări în domeniul TIC din Republica Moldova

1743659_579867138767441_2104004151_n
Foto: Microsoft impresionat de proiectele MTIC

Reprezentanții Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în frunte cu viceministerul Vitalie Tarlev, au avut o întâlnire cu reprezentații corporației Microsoft. Întrevederea a avut drept scop identificarea domeniilor prioritare de colaborare ulterioară.

Viceministrul Vitalie Tarlev a informat reprezentanții Microsoft despre cele mai importante realizări ale MTIC. Oficialul a prezentat pachetul pentru sporirea competitivității sectorului TIC și a descris principalii piloni ai Strategiei „Moldova Digitală 2020”. Cea din urmă, a menționat viceministrul, creează condițiile necesare pentru dezvoltarea ascendentă a sectorului TIC. Vicki Rentzepi, directorul de marketing pentru Europa Centrală și de Est a companiei Microsoft s-a arătat impresionată de nivelul de dezvoltare a societății informaționale în Republica Moldova, precum și de progresele înregistrate de Minister în transpunerea legislației europene. „Fiind o țară care se mișcă rapid și acceptă schimbările, un motiv ca Microsoft să colaboreze cu autoritățile guvernamentale este suportul oferit pentru dezvoltarea inițiativelor în diverse domenii”, a declarat Rentzepi. Sursa a mai adăugat că deși Republica Moldova nu este o piață mare, este una de interes din punct de vedere strategic.

Reprezentanții corporației internaționale de TIC examinează posibilitățile de extindere a cooperării cu instituțiile publice, domeniul Academic și sectorul privat din Republica Moldova. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor va colabora în continuare cu Microsoft, ambele instituții având un obiectiv comun: proliferarea noilor tehnologii întru dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv în sectorul TIC. La acest capitol viceministrul Tarlev a menționat că țara noastră are numai de câștigat: „Paralel cu digitalizarea procesului administrativ, preluarea experienței companiilor mari de TIC va contribui la procesul de implementare a agendei de e-transformare”.

MTIC și compania Microsoft au semnat un Memorandum de intenție în 2011, 31 martie. Misiunea parteneriatului a fost promovarea soluțiilor electronice pentru edificarea guvernării fără hârtie și legalizarea utilizării softului Microsoft pe scară largă în Republica Moldova. Corporația Microsoft are reprezentanță în Republica Moldova din 2006.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente