(video) Poliţia a reținut un suspect în cazul omorul femeiei înjunghiate la Ciocana

247611
Foto: PC: Protv.md

Poliția capitalei în conlucrare cu ofițerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi Procuratura sectorului Ciocana au identificat și reţinut trei bărbaţi, bănuiţi de crima care a avut loc în seara zilei de 16 decembrie 2013, pe strada Igor Vieru 1 sectorul Ciocana din capitală când o femeie a fost ucisă în curtea blocului în care locuia.

Sarcina polițiștilor a fost dificilă dar nu și imposibilă, deoarece jaful a fost planificat și organizat din timp. Grație acțiunilor intreprinse de forțele de ordine, s-a reușit reținerea atacatorului și complicilor săi. Principalul suspect și autorul asasinatului este un bărbat de 35 de ani, eliberat din detenție în 2013.

Audiat de poliție, bănuitul susține că în seara de 16 decembrie 2013, a așteptat victima, în vârstă de 35 de ani, în scara blocului, având scopul să o deposedeze de geantă. Deoarece femeia a opus rezistență, bănuitul i-a aplicat o lovitură cu cuțitul în regiunea inimii. Ulterior, el a fugit de la locul crimei cu alți complici ce-l așteptau în preajmă cu un automobil de model Mercedes.

De asemenea, suspectul a recunoscut că a acționat cu doi bărbați, locuitori ai satului Horodca, raionul Ialoveni, cu vârstele de 33 și 34, consăteni cu suspectul, anterior judecați pentru atacuri tâlhărești, provocarea leziunilor corporale şi acte de huliganism. Fiind efectuate percheziții autorizate la domiciliile bănuiților, polițiștii au ridicat probe, care ar demonstra complicitatea lor în săvârșirea omorului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 al. 2 Cod Penal al RM ”Omor intenționat”. Dacă vinovăția bărbaților va fi demonstrată ei riscă închisoare pe un termen de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente